ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαταγγελίες για το εργοστάσιο σχολικών γευμάτων: Σέρβιραν κοτόπουλο με πούπουλα και μπρόκολο...

Καταγγελίες για το εργοστάσιο σχολικών γευμάτων: Σέρβιραν κοτόπουλο με πούπουλα και μπρόκολο με κάμπιες (video)

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις καταγγελίες γονέων για χαλασμένα σχολικά γεύματα που παρασκεύαζε το εργοστάσιο στη Λαμία το οποίο μάλιστα καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση για δηλητηρίαση μαθητών από σταφυλόκοκκο.

Το ρεπορτάζ του Live News του Mega με φωτογραφικά ντοκουμέντα που προκαλούν ανατριχίλα πρόβαλλε φωτογραφίες που προσκόμισαν οι γονείς θέλοντας να αποδείξουν ότι το εργοστάσιο στη Λαμία ήταν διαρκώς υπόλογο για τα γεύματα που σέρβιρε.

Οι καταγγελίες και τα παράπονα των γονέων που αρκετές φορές είχαν διαπιστώσει ακατάλληλα γεύματα και μηδανιμής ποιότητας συσκευασμένο φαγητό για τους μαθητές, μίλησαν στο MEGA και την εκπομπή Live News και τα όσα κατέδειξαν σοκάρουν.

Μάλιστα δεν δίστασαν να καταγγείλουν πως βρήκαν έντομα, σκουλήκια αλλά και πούπουλα κοτόπουλου μέσα στις μερίδες.

Κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έτους 2022 – 2023 τα όσπρια και οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες», αναφέρει η καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε πολλά επίπεδα. Γευστικά δεν άρεσε το φαγητό, υπήρχαν αστοχίες στα γεύματα των παιδιών. Υπήρξε μπιφτέκι που βρέθηκε πάγος. Η ποιότητά του δεν είναι φρέσκο κρέας, ψημένο. Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κάποια κομματάκια εξωτερικά ίσως από σακούλες. Ήταν μία συνολική δυσαρέσκεια, ακόμα και στην ποιότητα της συσκευασίας, γιατί δεν μπορείς να βάζεις ζεστό φαγητό σε πλαστικές συσκευασίες», είπε μητέρα μαθητή.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Διονύσης Βορίσης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Λαμίας, πολλοί ήταν οι μαθητές που πέταξαν το φαγητό λόγω της κατάστασής του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ