Κάτοικος από το Μάτι: «Αν σκούπιζες πτώματα από τον δρόμο, τότε θα καταλάβαινες…»

6 mins read

Ενα μήνυμα, γεμάτο πόνο και αγανάκτηση, μοιράστηκε μία γυναίκα που έζησε τη φρίκη της τραγωδίας στο Μάτι, με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, καθώς πολλές περιοχές της, έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Η Μαρία Κουτρουμπή, φωτογράφος, περιγράφει μέσα σε λίγες γραμμές σε ανάρτησή της το πόσο σημαντική είναι η εκκένωση μιας περιοχής όταν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές, απαντώντας στα δεκάδες σχόλια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν έψαχνες τη μητέρα σου μέρες και έκλαιγες από πάνω της χωρίς να το καταλάβεις, γιατί είχε τη μορφή κούτσουρου, αν έβλεπες το δέρμα των γειτόνων σου να λιώνει από το θερμικό φορτίο, αν είχες δει αγκαλιασμένα απανθρακωμένα παιδιά, αν έδινες DNA για να δεις αν είναι ο άνθρωπος σου μέσα στη σακούλα, αν σκούπιζες πτώματα από τον δρόμο, θα καταλάβαινες τη σημασία της εκκένωσης. Μη γράφετε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι, σας διαβάζουν και Ματιώτες», έγραψε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αγανάκτησή της.

Κάτοικος Μάτι

Facebook Comments