ΑρχικήΕπικαιρότηταΚικίλιας και Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς

Κικίλιας και Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς

Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας θα βρεθούν την ερχόμενη τρίτη στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου όπου θα στείλουν μήνυμα σε όλες τις τάξεις της εκκλησίας να συμβάλλει στην προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που μια μικρή μειοψηφία ιεραρχών εμφανίζεται να ασπάζεται αντιεπιστημονικές απόψεις και να τάσσεται κατά του εμβολιασμού. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες του καθηγητή Νίκου Τζανάκη ότι ιερείς στην Κρήτη αρνούνται να κοινωνήσουν πιστούς που έχουν εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τη βοήθεια της Εκκλησίας για να πειστούν και οι επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του προκαθήμενου της Ελληνικής Εκκλησίας, που υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει και κήρυγμα από τους ιερείς στις εκκλησίες, ώστε να βοηθήσουν να πειστεί ολος ο πληθυσμός να εμβολιαστεί.

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συνδράμει

“Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη. Όλα όσα ακούμε πολλές φορές που είναι ανορθόδοξα, δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε, και θα το κάνουμε συνέχεια, ώστε να γίνει πεποίθηση στο θέμα αυτό“, είπε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό.

Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο να προβάλλει. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί“, πρόσθεσε.