«Κλειδί Παραδείσου» λέει ο Χωμενίδης για τον αφορισμό του από Αμβρόσιο – Αφόρισε και Μόσιαλο

9 mins read

Τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη «αφόρισε», σήμερα το πρωί ο Αμβρόσιος, Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Αφού εκτόξευσε έναν πύρινο λόγο για τις χιουμοριστικές αναρτήσεις τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας τον αφορισμό (ο ένας με άρθρο και ο δεύτερος με σκίτσο).

Τα Χριστούγεννα, ο μεν κ. Μόσιαλος είχε αναρτήσει ένα σκίτσο με την Παναγία, ο δε Χρήστος Χωμενίδης συνέγραψε άρθρο, στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Παναγία είχε παράνομη σχέση με έναν Ρωμαίο στρατιώτη και ο Ιησούς ήταν καρπός διαφόρων συνευρέσεων που είχε με νεαρούς.

“Η ειρωνεία είναι ότι εγώ -σε πείσμα του οποιουδήποτε Αμβρόσιου- αγαπάω και υποκλίνομαι στην Παναγία. Αγαπάω και υποκλίνομαι σε κάθε γυναίκα, αφού τη νοιώθω υπόσχεση ευτυχίας. Κλειδί Παραδείσου.” απάντησε ο Χρήστος Χωμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020 ο κ. Αμβρόσιος είχε «αφορίσει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Σε ανακοίνωσή της τότε η Ιερά Σύνοδος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφέροντας ότι αρμοδιότητα επιβολής αφορισμού έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της και πως κάθε άλλη απόφαση που εκδίδεται «είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

 

Facebook Comments