Κόκκαλης: Οποιοσδήποτε τυχόν συσχετισμός του Ομίλου Intracom και του Ομίλου Intralot είναι αβάσιμος

16 mins read

Στις προοπτικές του ομίλου Intracom αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτρης Κλώνης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Επιπλέον, ο κ. σχετικά με τα αναγραφόμενα το τελευταίο διάστημα στον τύπο, μετέφερε στους μετόχους της εταιρίας, την εξής δήλωση του Προέδρου κ. Σ. Κόκκαλη:  «Οποιοσδήποτε τυχόν συσχετισμός του Ομίλου INTRACOM και του Ομίλου INTRALOT είναι αβάσιμος και αυθαίρετος».

Οι προοπτικές

Ειδικότερα, κατά την παρουσίασή του σχετικά με τις προοπτικές του ομίλου ο κ. Κλώνης είπε: «Η εξέλιξη του COVID-19 αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα που λαμβάνεται υπόψιν στον σχεδιασμό κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Με δεδομένο ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης καθώς και η επένδυση σε έργα υποδομών και έργα πράσινης ανάπτυξης είναι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, που θα ενισχυθούν σημαντικά και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, θεωρούμε ότι με το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας, είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στους τομείς που και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης».

Επιπλέον, ο κ. Κλώνης τόνισε στην παρουσίασή του ότι : «To 2019 ήταν μια θετική χρονιά με αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών. Οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Ο Όμιλος διαμόρφωσε πωλήσεις €523 εκ., και λειτουργική κερδοφορία EBITDA €37 εκ., υπερκαλύπτοντας το guidanceπου είχαμε δώσει. Ακόμα σημαντικότερη η επιστροφή σε κερδοφορία μετά φόρων και το σταθερά ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που ξεπερνά το €1δισ.»

Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Δ. Κλώνης αναφέρθηκε σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία αποκτούν συνεχώς αυξανόμενη βαρύτητα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του Ομίλου για δραστηριοποίηση των εταιρειών του σε καθεστώς πλήρους συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που καθόρισαν τους πρώτους μήνες του έτους, ο κ. Δ. Κλώνης υπογράμμισε: «Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια την ‘ανθεκτικότητα’ του Ομίλου. Ο Όμιλος επιβεβαίωσε την ανθεκτικότητά του στις φάσεις των οικονομικών κύκλων, στην δεκαετή δημοσιονομική κρίση και τώρα στην κρίση του COVID-19. Έχοντας ως πρώτο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των εταιριών. Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας που εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών πέτυχαν να φέρουν στο πρώτο εξάμηνο του 2020νέες συμβάσεις αξίας €530 εκ.»

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα