ΑρχικήΕπικαιρότηταΚολυδάς: «Το νέο 112 θα έχει αυξημένες δυνατότητες - Θα δέχεται βίντεο...

Κολυδάς: «Το νέο 112 θα έχει αυξημένες δυνατότητες – Θα δέχεται βίντεο και φωτογραφίες»

«Μπροστά μας βρίσκονται τα καλύτερα, το νέο 112 που θα μπει στη ζωή μας θα έχει νέες και αυξημένες δυνατότητες.»

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του αναφέρει:
« ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ -ΤΟ ΝΕΟ 112 ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
✅Πριν ένα μήνα περίπου, το @protothema είχε δημοσιεύσει αναλυτικό άρθρο , όπου περιγράφονταν οι δυνατότητες που θα προφέρει το νέο @112Greece . Στον σύνδεσμο που ακολουθεί στο τέλος, αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα, για το οποίο ήδη τρέχει διαγωνισμός από την Κοινωνία της Πληροφορίας συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ. Όταν μπει στη ζωή μας θα μπορεί να δέχεται βίντεο ή φωτογραφίες και θα καθοδηγεί καλύτερα όσους κινδυνεύουν.
✅Για παράδειγμα , στη σημερινή φωτιά στο #Μοσχάτο, θα μπορεί να μας μεταφέρει τον χάρτη με το τρέξιμο του μοντέλου διασποράς #Hysplit του @NOAA , το οποίο μας δίνει πληροφορίες για την πορεία του καπνού. Στο άμεσο μέλλον , ειδικά τώρα που η #ΕΜΥ και το #ΕΑΑ βρίσκονται μέσα στον ίδιο Φορέα (Υπουργείο) θα μπορέσουν να αναπτύξουν ένα κοινό Εθνικό Μοντέλο Διασποράς, το οποίο θα διαθέτει καλύτερη χωρική και χρονική ανάλυση, ώστε να ενημερώνει ΆΜΕΣΑ τους πολίτες σε ανάλογες περιπτώσεις. Έτσι πιστεύω ότι θα σταματήσουν και οι όποιες “γκρίνιες” .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στον χάρτη παρουσιάζεται το τρέξιμο σε 12ωρη βάση με δεδομένα των τροχιών ανά ώρα, χρησιμοποιώντας το @GFS . Με τοπικά μοντέλα τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ καλύτερα.»

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΟΛΥΔΑ