Κομοτηνή: Εκκενώθηκε η κατάληψη Utopia μετά από δέκα χρόνια

8 mins read

Η κατάληψη Utopia A.D, στο κτίριο της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή, εκκενώθηκε.

Όπως αναφέρουν οι καταληψίες στην ανακοίνωσή τους, η κατάληψη εκκενώθηκε το πρωί της Παρασκευής, από συνεργείο δέκα ατόμων ενώ εκείνη την ώρα μέσα στο κτίριο δεν βρισκόταν κανένα άτομο.

Στη συνέχεια, τα μέλη της κατάληψης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε διπλανό γραφείο του πανεπιστημίου ενώ σημειώνουν ότι για την εκκένωση θεωρούν υπεύθυνο τον αντιπρύτανη Φώτη Μάρη και τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.

Η κατάληψη ήταν το 2009

Οι καταληψίες αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «Την τελευταία φορά που εκκενώθηκε ο χώρος ήταν το 2009 και ανακαταλήφθηκε την ίδια μέρα πάλι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Μετά από 10 χρόνια και αφού οι συνθήκες είναι ευνοϊκές μετά την αντιαναρχική και αντικαταληψιακή εκστρατεία των φασιστών της Ν.Δ., η νέα πρυτανική αρχή βρίσκει την ευκαιρία να μας εκκενώσει εν μέσω εορτών που οι σχολές είναι κλειστές.

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει την πολιτική μας δράση και μέσα στα πανεπιστήμια. Δεν θα απαλλαγούνε τόσο εύκολα από την παρουσία μας. Βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν τον χώρο 16 χρόνια και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Facebook Comments