ΑρχικήΕπικαιρότηταΚουκάκι: Εκκενώθηκαν τα κτήρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου - 13 συλλήψεις

Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τα κτήρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου – 13 συλλήψεις

Σε συνολικά 13 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων εκκένωσης των δύο κατειλημμένων κτιρίων στο Κουκάκι.

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ κατάφεραν να «σπάσουν» την κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου, προχωρώντας σε οκτώ συλλήψεις (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες).

Προηγήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και στην οδό Ματρόζου, όπου συνελήφθησαν πέντε άτομα – δύο γυναίκες και τρεις άνδρες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας ανήλικος.

Μάλιστα, κατά την προσπάθεια των ΕΚΑΜ να εισέλθουν στο εσωτερικό των δύο κτιρίων, τραυματίστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους καταληψίες.

Νωρίτερα:

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ανακαταληφθέν κτήριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι ολοκληρώθηκε με την σύλληψη των καταληψιών.

Οι αστυνομικοί, λίγο μετά τις 08.30 μ.μ. το βράδυ, αφού τοποθέτησαν σκάλες από την οδό Κολοκοτρώνη, μπήκαν στο κτήριο και απομάκρυναν τους καταληψίες.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες βρίσκονταν εντός του κτηρίου, οι οποίοι και συνελήφθησαν και μεταφέρονται στην γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής.

Νωρίτερα

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το Κουκάκι το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς οι αστυνομικοί επιχειρούν στα δύο κτήρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές νωρίτερα στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Λίγο πριν τις 20:00 οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κτήριο της οδού Ματρότζου.

Η επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Πριν λίγο: Ειδική ομάδα της αστυνομίας προσπαθεί με τροχό να ανοίξει την πόρτα του κτηρίου

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα να μπουν στα ανακαταληφθέντα κτήρια στο Κουκάκι.

Οι  αστυνομικοί, εδώ και λίγη ώρα, επιχειρούν να μπουν μέσα στο υπό νέα κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, ενώ αναμένεται κάτι ανάλογο να συμβεί σε λίγο και στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου.

Οι άνδρες των ΜΑΤ φαίνεται πως επιχειρούν να κόψουν την πόρτα του κτιρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι με τη χρήση τροχού.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=V6YnLf4nl_w

Παράλληλα, οι αντιεξουσιαστές εκσφενδονίζουν πέτρες και καδρόνια εναντίον τους προκειμένου να τους αποτρέψουν.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι αστυνομικοί δέχονται ακόμη και έπιπλα, αλλά και μπογιές από τους καταληψίες στο Κουκάκι.

Νωρίτερα

Τα κτήρια επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι, τα οποία είχαν εκκενωθεί μετά από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ανακατελήφθησαν από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αντεξουσιαστές βρίσκονται στις ταράτσες των κτηρίων και προσπαθούν να σπάσουν τους τσιμεντόλιθους που είχε τοποθετήσει στις εισόδους η αστυνομία.

Στα σημεία έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές εννέα αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις καταλήψεις. Μάλιστα επικράτησε ένταση, με την ΕΛ.ΆΣ να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ωστόσο υπάρχει αναμονή σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της αστυνομίας, καθώς οι καταληψίες παραμένουν στα κτίρια.