ΑρχικήΕπικαιρότηταΛειτουργούν κανονικά τη Δευτέρα οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Λειτουργούν κανονικά τη Δευτέρα οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κανονικά λειτουργούν αύριο, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα ανωτέρω ισχύουν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β’ 6290/29-12-2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00».

«Για οποιαδήποτε εξέλιξη, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, μετά τις οδηγίες των ειδικών» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τι θα ισχύσει με τα φροντιστήρια

Φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης και Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα λόγου και έργου επαναλειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, τη στιγμή που αναμένουμε την εισήγηση των ειδικών για το πως και πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η νέα έξαρση της πανδημίας με τη μεταδοτικότητα της Όμικρον να προκαλεί ανησυχία, έχει ανοίξει τη συζήτηση για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια χωρίς να υπάρξει κίνδυνος να μετατραπούν σε κέντρα διασποράς.

Ειδικοί και γονείς ζητούν από την Πολιτεία να μεταθέσει για ένα διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων υπό τον φόβο της Όμικρον. Η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της ζητά η Πολιτεία να πάρει μέτρα, κάνοντας λόγο για μεγάλο «υγειονομικό κίνδυνο».

Στο τραπέζι η τηλεκπαίδευση

Ήδη ιδιοκτήτες φροντιστηρίων στρέφονται στην τηλεκπαίδευση. Όπως αναφέρει το ertnews.gr, για το θέμα συνεδριάζει αύριο η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) με τον πρόεδρό της, Γιάννη Βαφειαδάκη να δηλώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός φροντιστηρίων θα λειτουργήσει από αύριο με τηλεκπαίδευση περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας.

«Με απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία οι εκπαιδευτικοί θα διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ακολουθώντας πιστά το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο», είπε στο ertnews.gr o κ. Βαφειαδάκης. Ερωτηθείς για το εάν έχει επικοινωνήσει το υπουργείο Παιδείας ή κάποιος άλλος επίσημος φορέας με τον ΟΕΦΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία προσέγγιση για το θέμα.