Μπογδάνος και Δούνια ζητούν να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί

9 mins read

Με ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Νόνη Δούνια, θέτουν το πρόβλημα χιλιάδων εργαζομένων γονέων με παιδιά σε νηπιακή και βρεφική ηλικία, εξηγώντας πως αν και οι παραγωγικές δραστηριότητες ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί.

Οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν προς τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών πως «Καθώς η κοινωνία εξέρχεται προοδευτικά από την δέσμη περιορισμών της πανδημίας και η οικονομική δραστηριότητα ξανά ξεκινά, σημαντική δυσκολία για χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθεί να αποτελεί το γεγονός ότι οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί.

Όπως συμπεραίνουμε και από τις επικοινωνίες στα βουλευτικά μας γραφεία, είναι πολλές οι οικογένειες που βρίσκονται προ αδιεξόδου, καθώς το ζήτημα της φύλαξης των παιδιών τους στέκεται εμπόδιο στην επιστροφή των γονέων στην παραγωγική διαδικασία.

Συγχρόνως, πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι οι κύριες πρακτικές δυσκολίες που οδηγούν στο να παραμένουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί (δηλαδή το θέμα της μάσκας και του σελφ-τεστ), μπορούν να αντιμετωπιστούν στην πράξη με αξιόπιστες λύσεις».

Υπό αυτά τα δεδομένα ρωτούν:

«Κρίνεται σκόπιμη η επίσπευση του ανοίγματος των παιδικών σταθμών;

– Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να λάβουν χώρα, ώστε να αυτοί να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό;»

Facebook Comments

Τελευταία Νέα