Λιγνάδης κατά Μπιμπίλα: «Είναι μέτριος ηθοποιός – Με ζηλεύει»

11 mins read

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Δημήτρη Λιγνάδη στον Σπύρο Μπιμπίλα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Αλλά και σε άλλους ηθοποιούς που δεν κατονομάζει ευθέως και για τους οποίους λέει ότι τον καταγγέλλουν διότι τον ζηλεύουν και από εκδίκηση γιατί δεν τους πήρε σε έργα του.
Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή, Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση.
Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ηθοποιός ή σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο εθνικό θέατρο, στο θέατρο Επιδαύρου και αλλού, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ’αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα, και κορυφώθηκε την ημέρα που εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής ως ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή, επελέγη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου και θεσμικού θεάτρου της χώρας».
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, είχε τις προηγούμενες μέρες καταθέσει φάκελομε ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου.

Facebook Comments