ΑρχικήΕπικαιρότηταΜαχητής ο Τσιτσιπάς συνέχισε μετά τον τραυματισμό του αλλά τελικά αποκλείστηκε

Μαχητής ο Τσιτσιπάς συνέχισε μετά τον τραυματισμό του αλλά τελικά αποκλείστηκε

Άτυχος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση κόντρα στον Ούγκο Ουμπέρ, αφού ο Έλληνας τενίστας παρά την μεγάλη του προσπάθεια, τραυματίστηκε στο τέλος του δεύτερου σετ, κάτι που τον επηρέασε στην απόδοσή του και οδήγησε στον αποκλεισμό του με 2-1 σετ (2-6, 7-6 (4), 6-2) από την συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στο μονό ανδρών.

 

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε στο έδαφος και έδειχνε να πονάει, αλλά μετά από 10 λεπτά περίπου κι αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ επέστρεψε. Ήταν φανερό όμως πως πονούσε και δυσκολεύονταν σε κάθε του κίνηση με αποτέλεσμα να έρθει η ανατροπή κι ο αποκλεισμός.

Η στιγμή του τραυματισμού του Στέφανου Τσιτσιπά στον αγώνα τένις με τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ για την φάση των 16

Πλέον, ο 22χρονος τενίστας καλείται να πάρει μερικές ανάσες και πλάι στην Μαρία Σάκκαρη να αγωνιστούν στο διπλό ανδρών-γυναικών και να κυνηγήσουν εκεί μια διάκριση. Φυσικά, μένει να φανεί σε τι κατάσταση θα είναι ο Τσιτσιπάς και αν θα μπορέσει να πιάσει τα ίδια στάνταρ απόδοσης που μας έχει συνηθίσει.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Στέφανος ήταν καταιγιστικός στο πρώτο σετ, αφού μετά το αρχικό 1-1 στα game, εκτόξευσε τη διαφορά στο 5-1, για να το κατακτήσει τελικά με 6-2.

Στο δεύτερο σετ ήταν δεδομένο πως ο Γάλλος θα ανέβαζε τον ρυθμό του και αυτό επιβεβαιώθηκε, με τον Έλληνα τενίστα ωστόσο να αντέχει και το ματς να γίνεται ντέρμπι. Ο τραυματισμός όμως στο δεξί γόνατο, που οδήγησε και σε ολιγόλεπτη διακοπή, οδήγησαν στο 1-1.

Δυστυχώς, ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στον ίδιο ρυθμό και εμφανώς επηρεασμένος έχασε το σετ (6-2) αλλά και την πρόκριση στην οκτάδα.