ΑρχικήΕπικαιρότηταΜόσιαλος: «Πιο ασφαλές να δέχεται η Ελλάδα Βρετανούς τουρίστες παρά Γερμανούς»

Μόσιαλος: «Πιο ασφαλές να δέχεται η Ελλάδα Βρετανούς τουρίστες παρά Γερμανούς»

Για την μετάλλαξη Δέλτα, τα εμβόλια και τις μάσκες μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά.

«Αν πιάσουμε ένα 70% ποσοστό εμβολιασμού θα είμαστε καλά», σημείωσε αρχικά ο κ. Μόσιαλος και συμπλήρωσε «με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού θα έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι « πρέπει να εμβολιαστούν οι ηλικίες άνω των 50 για να μην υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ».

Υπογράμμισε δε ότι «όταν βρίσκουμε ένα κρούσμα Δέλτα να κάνουμε συστηματική ιχνηλάτηση και παρακολούθηση».

Επιπλέον, ο κ. Μόσιαλος επισήμανε ότι πρέπει «να κάνουμε μεγάλο αγώνα για να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 50 ετών», διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται «πιο αναλυτική προσέγγιση και μεγαλύτερη πληροφόρηση για στοχευμένες καμπάνιες εμβολιασμού».

Αναφερόμενος σε παραδείγματα εμβολιασμού από το εξωτερικό, είπε ότι «Βρετανία, Ισραήλ, ΗΠΑ εμβολιάζουν παιδιά άνω των 16 ετών».

«Ελπίζω να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς» τόνισε ο καθηγητής του LSE.

Διευκρίνισε δε ότι «τo 70% με 90% των εμβολιασμένων δε μεταδίδουν τον ιό», ενώ σημείωσε πως αναμένουμε «τις επόμενες εβδομάδες αναλυτικές μελέτες για την κάλυψη απέναντι στην Δέλτα μετάλλαξη από Moderna και J & J».

Όσον αφορά τον τουρισμό και αναφερόμενος στην πρόθεση της Μέρκελ να απαγορεύσει την είσοδο Βρετανών στην ΕΕ λόγω της μετάλλαξης, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε «θεωρώ πιο ασφαλές να δεχθεί η Ελλάδα τουρίστες από την Βρετανία παρά από την Γερμανία», υπογραμμίζοντας ότι είναι «τεράστια η εμβολιαστική κάλυψη στην Βρετανία».

Τέλος, ο καθηγητής του LSE εκτίμησε ότι «για πολλούς μήνες ακόμα θα φοράμε μάσκες στους εσωτερικούς χώρους».