ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα καταγγελία Δημητρακόπουλου: «Μου είπαν ότι θα με συλλάβουν αν πω για...

Νέα καταγγελία Δημητρακόπουλου: «Μου είπαν ότι θα με συλλάβουν αν πω για τα βασανιστήρια στην Καϊλή»

Επέμεινε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ότι ο ανακριτής δεν μπορεί να στηρίξει για την πελάτισσά του το βασικό αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, αυτό της δωροδοκίας. Αναφερόμενος στα όσα φαίνεται να συνέβησαν στην κ. Καϊλή κατά τη διάρκεια της κράτησης της σε αστυνομικό τμήμα λίγες ώρες πριν την τελευταία της απολογία στον ανακριτή, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

«Το πιο σημαντικό θέμα είναι ότι την βασάνισαν», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και συμπλήρωσε αφότου η κ. Καϊλή του μετέφερε τηλεφωνικά όλα όσα έζησε στο αστυνομικό τμήμα, κόπηκε η μεταξύ τους επικοινωνία. «Μας στέρησαν την επικοινωνία για άλλες 30 με 40 ώρες κι όταν είπα πως θα πω για τα βασανιστήρια που πέρασε μου είπαν τι θες να σε συλλάβουν μέσα στο δικαστήριο; Αυτές ήταν οι συμβουλές που μου δώσανε…», κατήγγειλε ο κ. Δημητρακόπουλος. Πάντως, όπως είπε μιλώντας στο Mega, οι καταγγελίες για όσα πέρασε η πελάτισσά του δεν έχουν γίνει μόνο στα κανάλια και τους δημοσιογράφους αλλά έχουν επίσημα, σε θεσμικό επίπεδο.

Νωρίτερα είχε δηλώσει  ότι όπως του είπε ο ανακριτής όταν ολοκληρωθεί κατάθεση Παντσέρι, τότε θα εξεταστεί  εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους, της κ Καϊλή.

 

 

Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τα βασανιστήρια στην Εύα Καϊλή

Τα βασανιστήρια που καταγγέλει η Εύα Καϊλή είναι τα εξής: Απομόνωση, κρύο, συνθήκες που της απαγόρευαν τον ύπνο και άρνηση να πλυθεί ενώ αιμορραγούσε. Και ήδη κάνουν τον γύρο το γύρο του διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη.

«Συμπεριφέρθηκαν στη γυναίκα όπως στον Μεσαίωνα, στο κρύο και χωρίς τη δυνατότητα να πλυθεί και είδε την 23 μηνών κόρη της μόνο δύο φορές στις έξι εβδομάδες κράτησης», μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ και αναφέρθηκαν στις δηλώσεις Δημητρακόπουλου πως «υποβλήθηκε σε βασανιστήρια την περασμένη εβδομάδα όταν ήταν υπό κράτηση για 16 ώρες από την ομοσπονδιακή αστυνομία».

«Η Εύα Καϊλή μπορεί να μηνύσει τους Βέλγους αστυνομικούς»

Για τους Βέλγους ο βασανισμός κρατουμένου είναι πολύ σοβαρό αδίκημα. «Τιμωρείται από 20 έως 30 χρόνια κάθειρξη, οπότε η κυρία Καϊλή μπορεί να κάνει μήνυση κατά των Βέλγων αστυνομικών και να ζητήσει την τιμωρία τους μπορεί να απευθυνθεί σε εσωτερικά και διεθνή όργανα αφού πρώτα εξαντλήσει τα εσωτερικά ένδικα μέσα», δήλωσε ο Αλέξης Αναγνωστάκης, μέλος ΔΣ Ευρωπαίων ποινικολόγων.

Ο Παντσέρι «καίει» την Καϊλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εγκέφαλος του Qatargate, έχει βάλει ήδη στο κάδρο την Εύα Καϊλή, κάτι που δε λειτούργησε υπέρ της κατά την ακρόασή της.

«Είναι προφανές ότι την ίδια εποχή υπάρχει συμφωνία Παντσέρι, στοχεύει στον ανώτατο αξιωματούχο του μεγαλύτερου σκανδάλου της ΕΕ, που είναι η Εύα Καϊλή. Επομένως, ήταν πρακτικά απίθανο να αφηνόταν ελεύθερη».

Ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής δίνει ονόματα προκειμένου να κερδίσει ευνοϊκότερη δυνατή μεταχείριση για τον ίδιο, με αποτέλεσμα πολλά από τα μέλη του κυκλώματος να έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς την Τρίτη αναμένεται νέα κατάθεση του Ιταλού.