Νεκρά τρία παιδάκια και μια γυναίκα, στο ναυάγιο λέμβου με μετανάστες στη Λέρο

12 mins read

Κατέληξαν τα τρία παιδάκια που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν περισυλλεγεί από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες ανοιχτά του νησιού.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι περίπου πέντε ετών, ενώ νωρίτερα είχα ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα περίπου 20 ετών από τη θαλάσσια περιοχή.

Ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου ανέρχεται σε 39 άτομα.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ από τα 6 παιδιά που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τα τρία κατέληξαν. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης δύο ενήλικες. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν αφρικανικής καταγωγής ενώ η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Δήλωση υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη για την επιχείρηση διάσωσης

Με αφορμή την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σήμερα το πρωί στο Λέρο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου. Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα