ΑρχικήΕπικαιρότητα«Νόμπελ» ανεπάρκειας στο προσφυγικό, φόβοι για νέα… Ειδομένη

«Νόμπελ» ανεπάρκειας στο προσφυγικό, φόβοι για νέα… Ειδομένη

Φόβους για νέα… Ειδομένη γεννούν τα επεισόδια στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών. Η κατάσταση παραμένει ηλεκτρισμένη και τοπικοί φορείς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους καθώς  δεν υπάρχει κανένας συντονισμός από την πλευρά της κυβέρνησης που να τους καθησυχάσει ότι τα επεισόδια δε θα επαναληφθούν.

Το σπίρτο για τα επεισόδια άναψε ένα διαδικτυακό κάλεσμα που έδινε “ελπίδα” στους πρόσφυγες ότι θα μπορούσαν να διασχίσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Σε χρόνο-ρεκόρ πάνω από 1000 πρόσφυγες από όλη την Ελλάδα μετακινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας συνθήκες “συναγερμού”.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να τους σταματήσουν ενώ τα μεγάφωνα του Κέντρου Φιλοξενίας καλούσαν τους πρόσφυγες σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν καθώς τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα τους επιτραπεί να τα προσεγγίσουν.

Ακολούθησε νέος γύρος έντασης με  “έφοδο” των προσφύγων και “απάντηση” των ΜΑΤ με δακρυγόνα και κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν. Μετά την αποτυχία της εξόδου, οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν σε αντίθετες κατευθύνσεις από τη δομή, βάζοντας φωτιά σε ξερά χόρτα, αλλά απωθήθηκαν ξανά.

Τα επεισόδια εκτονώθηκαν χθες το βράδυ ωστόσο μόνο εφησυχασμός δεν υπάρχει στην περιοχή.