Ο Μ. Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε την business visa

8 mins read

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση μιας νέας μορφής επιχειρηματικής βίζας, τη λεγόμενη business visa, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό στο 8ο Αραβικό-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε χαρακτηριστικά ότι είναι μια νέα μορφή θεώρησης, η οποία θα μπορεί να χορηγείται σε ξένους επιχειρηματίες κατόπιν πρόσκλησης από τους Έλληνες συνεργάτες τους, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη φιλοξενία και τη διαμονή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα είναι το δεύτερο κράτος μέλος της Ε.Ε που θα θεσμοθετήσει τη business visa μετά την Ιταλία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι δεσμοί της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο είναι μακραίωνοι και ότι σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συνεισφορά στη διαμόρφωση μιας αμφίδρομης σχέσης ανάμεσα στην Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο, που θα σέβεται τις αξίες, παραδόσεις και ιδιαιτερότητες της κάθε πλευράς, συμβάλλοντας σε ένα μέλλον συνεργασίας και κατανόησης.

Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει το Κατάρ για τη βοήθεια που προσέφερε προς τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Facebook Comments