Οι αμαρτωλές ΜΚΟ με τις χρυσές δουλειές

7 mins read

Με τον μανδύα της αλληλεγγύης για μετανάστες και πρόσφυγες, φέρονται να ροκανίζουν ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές πολιτών ορισμένες ΜΚΟ ενώ μέλη τους έχουν συλληφθεί ακόμη και ως διακινητές.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, δύο υπογραφές, το πολύ δύο μέρες τρέξιμο με χαρτιά και η καλοστημένη «μπίζνα» των ΜΚΟ Μεταναστών ξεκινά. Χιλιάδες είναι οι μετανάστες, που πέφτουν θύματα ορισμένων ΜΚΟ, που τους παρουσίαζαν την Ελλάδα ως «Γη της Επαγγελίας» για να βγάλουν λεφτά στην πλάτη τους.

Έρχονται από παντού, γιατί υπάρχουν χρήματα, όπως έγινε και το 2015, όταν εμφανίστηκαν στα ελληνικά νησιά οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλου, o Δανιήλ Εσδράς, που υπηρέτησε 32 ολόκληρα χρόνια σε θέσεις ευθύνης στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Τα μαύρα ταμεία που χρηματοδοτούν τις ύποπτες ΜΚΟ βρίσκονται κατά βάση στο εξωτερικό, ενώ τα έσοδά τους προέρχονται από ευρωπαϊκά ταμεία αλλά και από δωρεές. Αναγκαία κρίνεται η δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων ΜΚΟ, ώστε να υπάρχει έλεγχος και των δράσεων και των ανθρώπων, που υπάρχουν εκεί μέσα

Facebook Comments