ΑρχικήΕπικαιρότηταΌλα τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου στο κινητό μας- Τι είπε ο...

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου στο κινητό μας- Τι είπε ο Παπαστεργίου

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου (Δίπλωμα, ασφάλεια, ΚΤΕΟ) θα είναι σύντομα σε ψηφιακή εφαρμογή στο κινητό μας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, προανήγγειλε (ΣΚΑΪ) πως η εφαρμογή θα τεθεί σε ισχύ τις προσεχείς ημέρες ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έλεγχοι  για τα αυτοκίνητα που λειτουργούν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης την έναρξη ελέγχων, προκειμένου να καθαρίσει το μητρώο οχημάτων ενώ ανακοίνωσε ότι θα στέλνονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για το πότε θα λήγει το ΚΤΕΟ ή η ασφάλεια του οχήματός τους.

Όταν διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και η εφαρμογή βγει στον «αέρα» οδηγοί θα μπορούν να έχουν για πρώτη φορά στο κινητό τους τηλέφωνο πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα για το όχημά τους, χωρίς πολλαπλές και χρονοβόρες επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Και ψηφιακός φάκελος ακινήτου

Σχετικά με τον ψηφιακό φάκελο ακινήτου, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με συμβολαιογράφους για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της πλατφόρμας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν, θα επιλυθούν, ώστε οι μεταβιβάσεις να γίνονται πλέον αυθημερόν.

\Παράλληλα τόνισε ότι από χθες τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον καινούριο οργανισμό κυβερνοασφάλειας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη εποπτείας 2000 φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.

«Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα, η οποία αλλάζει και αυτό φαίνεται και στην καθημερινότητα τον πολιτών», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ