ΑρχικήΕπικαιρότηταΌλες οι αφίξεις στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Όλες οι αφίξεις στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο, ενώ το φέρετρό του θα κουβαλήσουν ο Παύλος, ο Νικόλαος (δεύτερος γιος του) και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου.

Νωρίτερα, στο λόμπι του ξενοδοχείου βρέθηκαν το πρωί ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Νίκος Τσάκος, η Σίλια Κριθαριώτη, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Μάκης Βορίδης, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Προκοπίου, η Ευγενία Μανωλίδου, ο εφοπλιστής Νίκος Παππάς, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, ο Σπύρος Καπράλος, ο father Alex Καρλούτσος, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Θανάσης Δαβάκης (βουλευτής ΝΔ).

Λίγο μετά τις 09:30 έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Καταχειροκροτούμενος και με συνθήματα υπέρ του από τον κόσμο κατευθύνθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Μαζί του ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Λίγο μετά τις 09:00 έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε βαφτίσει την ευρωβουλευτή και είχαν ιδιαίτερη σχέση.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου περιμένει για να πει το τελευταίο αντίο στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023. Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

κόσμος με παραδοσιακές στολές έδωσε το παρών στην κηδεία.

Η άφιξη του Μάκη Βορίδη 

Η σύζυγος του υπουργού Ανάπτυξης, Ευγενία Μανωλίδου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι θα έδινε το «παρών», ωστόσο βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Ελλάδας.