ΑρχικήΕπικαιρότηταΟλοκληρώθηκε η κατάθεση Ηλιάδη: «Νιώθω ήρεμος… Η Τζωρτζίνα να ‘ναι το τελευταίο...

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ηλιάδη: «Νιώθω ήρεμος… Η Τζωρτζίνα να ‘ναι το τελευταίο παιδάκι»

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, στη 18η ανακρίτρια.

Ο κ. Ηλιάδης ήταν ο πρώτος που κατέφυγε στις αρχές και προειδοποίησε τον Μάνο Δασκαλάκη για τις υπόπτες συνθήκες του θανάτου της Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Eξερχόμενος είπε στους δημοσιογράφους:

«Είπα την απόλυτη αλήθεια. Νιώθω ήρεμος και άσκησα αυτήν την υποχρέωση που έχω ως γιατρός».

«Μου ζητήθηκε από την κυρία ανακρίτρια αν μπορώ να βοηθήσω και να συμβάλλω στην υπόθεση» είπε εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο διευκρινίζοντας ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι συγκεκριμένος.

Ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από αυτήν την ιστορία «μπαμπάδες και μαμάδες θα γίνουμε καλύτεροι».

Αν και δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες για την κατάθεσή του, ο ίδιος ανέφερε ότι «κάναμε αυτό που έπρεπε. Έχουμε καταθέσει. Η ακροαματική διαδικασία είναι μπροστά», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί στην ανακρίτρια οι πληροφορίες που θέλει.




Μιλώντας, νωρίτερα, στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα, ενώ είπε και για τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για να κρατήσουν στη ζωή την 9χρονη.

Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη“, τόνισε ο κ. Ηλιάδης.