Ουρές στα διόδια Ελευσίνας: Το «Μένουμε σπίτι» έγινε «Φύγαμε για το χωριό»

10 mins read

Την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί επιμένουν πως η παραμονή στις οικίες είναι υψίστης σημασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του φονικού κορωνοϊού, το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» φαίνεται πως δεν τους αγγίζει όλους.

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας και ενώ είναι γνωστό πως ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του ιού είναι η εύκολη μετάδοση του, αποφάσισαν να κάνουν…Κυριακή στο χωριό, λες και έχουμε διακοπές.

Τι κι αν ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, χθες αναφέρθηκε στο φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, όλο και περισσότεροι σπεύδουν στα εξοχικά τους και τους τόπους καταγωγής τους στην επαρχία.

 

Η εικόνα στα διόδια της Ελευσίνας είναι απίστευτη και ενδεικτική της χαλαρότητας, αν όχι ανευθυνότητας, με την οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν τον φονικό ιό.

Αυτοκίνητα με οικογένειες, φορτωμένα με βαλίτσες και ό, τι άλλο αναμένεται να τους χρειαστεί στις…”διακοπές” μακράς διαρκείας μιας και ο “δρόμος” της πανδημίας προβλέπεται μακρύς, σχημάτιζαν ουρές από το πρωί.

Με την κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας να θυμίζει αλλά και δυστυχώς να είναι «απόδραση» τριημέρου, δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η ίδια εικόνα θα επαναληφθεί το Σαββατοκύριακο τονίζοντας ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ίσως αποτελεί ένα μέτρο μονόδρομο για να μπει φρένο στη διασπορά του Covid-19 και σε όλους εκείνους οι οποίοι δε λένε να βάλουν μυαλό.

 

Facebook Comments