ΑρχικήΕπικαιρότηταΠέθανε η Φώφη Γεννηματά- Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά- Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού

Μητέρα τριών παιδιών, η Φώφη Γεννηματά θα γιόρταζε στις 17 Νοεμβρίου τα 57α γενέθλιά της.

Μετά από μια σκληρή μάχη δεν τα κατάφερε και έφυγε σήμερα από τη ζωή, ύστερα από δύο εβδομάδες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με γενναιότητα για δεύτερη φορά μάχη με τον καρκίνο, η υγεία της όμως επιδεινώθηκε ραγδαία και ταχύτατα, τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται:

“Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 12 Οκτωβρίου με υποτροπή της βασικής νόσου.

Η ανάρτηση του υπουργού υγείας

Λίγα λεπτά μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου της κας Γεννηματά,  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε:

“Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της” . 

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της”.

Τα συλλυπητήρια των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει πως δεν βρίσκει λέξεις για να εκφράσει τον σπαραγμό του.

“Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο Άνθρωπός μας. Σ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα.” έγραψε ο Παύλος Χρηστίδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Καστανίδης ανέφερε: «Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας»

“Κανείς μας δε μπορεί να πιστέψει τα νέα. Ήσουν, είσαι και θα είσαι δίπλα μας” έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέθεσε και τα εξής:

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη. Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους».

Με μια λιτή φράση και μια φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά σε ανάρτησή του στο Facebook, αποχαιρέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας, σε ηλικία 56 ετών.

«Θα είσαι πάντα κοντά μας» έγραψε ο κ. Παπανδρέου.

Το “αντίο” του πολιτικού κόσμου

“Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά. Σοκαρισμένος από αυτή την τραγική είδηση. Η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση έχασαν ένα πολύτιμο και αξιοσέβαστο πολιτικό πρόσωπο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

“Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε.” ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.