ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαύση εργασίας ενός έτους για την υπάλληλο από τον Παλαμά με τα...

Παύση εργασίας ενός έτους για την υπάλληλο από τον Παλαμά με τα πλαστά πιστοποιητικά

Ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει σε πολλές περιοχές της χώρας το θέμα της έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κινητοποίηση η κυβέρνηση και οι υγειονομικές υπηρεσίες, ταυτόχρονα με τις διωκτικές αρχές.

Αρνητές του εμβολιασμού προσπαθούν να αποκτήσουν πλαστές βεβαιώσεις, όπως στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου διοικητική υπάλληλος φέρεται να εξέδιδε πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πολίτες που δεν είχαν ποτέ εμβολιαστεί.

Στην αποκάλυψη πως στην απάτη που είχε στηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών για εκείνους που αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν επιθυμούσαν να τεθούν και σε αναστολή, συμμετείχαν και υγειονομικοί, προχώρησε από τη Βουλή, ο Θανάσης Πλεύρης.

Η 44χρονη υπάλληλος η οποία αποκαλύφθηκε ότι εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά οδηγήθηκε στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης, εκτός από τις ποινικές συνέπειες που αντιμετωπίζει.

Η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά έφτασε στην 5η ΥΠΕ όπου απολογήθηκε σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στην πράξη με τα πλαστά πιστοποιητικά εικονικών εμβολιασμών.

Όπως είπε η ίδια σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, τα πολλά προβλήματα υγείας που είχε η ίδια αλλά και η απώλεια δικών της ανθρώπων την οδήγησαν στο να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να μην χάσουν την δουλειά τους.

Η απόφαση επιβάλει στην υπάλληλο έναν χρόνο δυνητική αργία που σημαίνει παύση από την εργασία της για έναν χρόνο άνευ αποδοχών. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο δημόσιο.

Αύριο Τρίτη ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της ίδιας αλλά και κατά παντός υπευθύνου στο Κ.Υ. Παλαμά και την Παρασκευή έχει κληθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της η 44χρονη διοικητική υπάλληλος στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που έκανε ο εισαγγελέας της Καρδίτσας.

Τέλος, η 44χρονη σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο συνήγορός της κ. Ν. Αρβανιτάκης έχει παραδεχτεί τις πράξεις της ενώ επικαλέστηκε άσχημη ψυχική κατάσταση λόγω συμβάντων στην προσωπική της ζωή.

Παρακολουθήστε εδώ: