Πόσοι τουρίστες ήρθαν τη Δευτέρα – πόσα τεστ έγιναν

11 mins read

Μετά την άρση του απαγορευτικού, χθες Δευτέρα, οι πρώτες αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν από Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία και Ιταλία.

Τουρίστες, άνθρωποι που έφτασαν στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και Έλληνες που πέρασαν αυτό το διάστημα της πανδημίας στο εξωτερικό, εξετάστηκαν στο αεροδρόμιο με rapid test. Συγκεκριμένα, η εξέταση έγινε με επίχρισμα σάλιου. Στη συνέχεια οι επιβάτες άφησαν τα στοιχεία τους στις υπηρεσίες του αεροδρομίου και θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες για το αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, χθες έφτασαν στην Ελλάδα 3.240 ταξιδιώτες μέσω πτήσεων, ενώ ο αριθμός των τεστ έφτασε τα 1.560.

Όσοι επιβάτες φτάνουν από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή η Ολλανδία, μπορούν να κινούνται ελεύθερα στη χώρα, ενώ σε 7ημερη καραντίνα ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να παραμείνουν μόνο όσοι έφτασαν με πτήσεις transit από χώρες όπως η Βρετανία. Οι υπόλοιποι θα γνωρίζουν τα αποτελέσματα των τεστ, σύμφωνα με τους υγειονομικούς που τους εξέτασαν, χθες Δευτέρα, μέχρι σήμερα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όσους εισέρχονται στους χώρους του αεροδρομίου, είτε ως επιβάτες, είτε για να περιμένουν κάποιον συγγενή ή φίλο.

Σημειώνεται ότι υπάλληλοι του Ελευθέριος Βενιζέλος, βρίσκονται στον χώρο των αφίξεων και μοιράζουν προστατευτικές μάσκα και αντισηπτικό στους επιβάτες που φτάνουν στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι επεκτείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, επίσης παραμένει σε ισχύ για τον τρέχοντα μήνα η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων, με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα