ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρόεδρος κοινότητας Μανταμάδου: «Αν έρθει εδώ το κέντρο θα καεί το νησί»

Πρόεδρος κοινότητας Μανταμάδου: «Αν έρθει εδώ το κέντρο θα καεί το νησί»

Τους τρεις στρατηγικούς λόγους για τους οποίους δε μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή κέντρο υποδοχής προσφύγων, τόνισε ο Πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου, Χαράλαμπος Τζελαΐδης.

Ο κ. Τζελαϊδης, μιλώντας στο Open TV, επεσήμανε πως η κυβέρνηση αποφάσισε, χωρίς να τον ενημερώσει , να κάνει την επίταξη για να γίνει κλειστό κέντρο προσφύγων στην περιοχή της δυτικής Λέσβου. Επίσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και απάντησε γιατί δεν πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφερθούν στον τόπο τους.

«Υπάρχουν τόποι εκεί που είναι επίπεδο το έδαφος μπορούν να κατέβουν ελικόπτερα και να πέσουν αλεξιπτωτιστές, εκεί που γίνονται ασκήσεις, η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει κέντρο, είναι ανήκουστο.Ο δεύτερος λόγος είναι ότι είμαστε στο Δάσος των Φεράνων (σ.σ: 500 μέτρα), το οποίο αν πάρει φωτιά θα καεί όλο το νησί.

Ο τρίτος λόγος υπάρχουν 30-40 αγροκτηνοτρόφοι, έχουν τις περιουσίες τους, ζουν εκεί με τα ζώα τους κι έχουν 4.000-5.000 ζώα. Θα πρέπει να ξεριζωθούν».

«Δεν κάνουμε πίσω αν δεν πάρουν πίσω τη λέξη επίταξη…

Να ξέρουν ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση ότι είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι, αλλά δεν ήρθαν να συζητήσουν…» τόνισε ο κ. Τζελαϊδης.