ΑρχικήΕπικαιρότηταΠροφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο

Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο

Μετά την απολογία τους πήραν το δρόμο για τη φυλακή οι δυο κατηγορούμενοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, Πακιστανικής καταγωγής.

Οι δύο νεαροί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες  αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ότι  ετοίμαζαν «τυφλό» χτύπημα με στόχο εβραϊκό εστιατόριο που λειτουργούσε και ως συναγωγή στου Ψυρρή.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να στρατολογήθηκαν με την υπόσχεση χιλιάδων ευρώ για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

Λίγο μετά τις 11:30 έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων οι δύο πακιστανικής καταγωγής συλληφθέντες για την υπόθεση τρομοκρατίας, συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς.

Στους δύο συλληφθέντες έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι δύο άνδρες έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να φωτογραφίζουν το εστιατόριο – συναγωγή στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο σκόπευαν να πλήξουν.

Οι Αρχές φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους έναν μεγάλο όγκο μηνυμάτων που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι συλληφθέντες και ο εγκέφαλος που έδινε τις οδηγίες από το Ιράν.

Η αντιτρομοκρατική επιχειρεί να αναλύσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, τόσο για να διαπιστώσουν πιθανές επαφές με ποινικούς για να προμηθευτούν όπλα, όσο και για τον εάν είχαν στρατολογήσει και άλλα άτομα.