ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτοί είναι οι τρομοκράτες- Αμοιβή 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό της συναγωγής!

Αυτοί είναι οι τρομοκράτες- Αμοιβή 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό της συναγωγής!

Το φως της δημοσιότητας «βλέπουν» για πρώτη φορά τα πρόσωπα των συλληφθέντων Πακιστανών για επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Σαίντ Ιρτάζα Χαϊντέρ, 27 ετών που ζούσε στη Ζάκυνθο και τον  Χουσείν Αμπίντ, 29 ετών, που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη. Οι δύο άνδρες κρατούνται από τις αρχές, καθώς φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι οι δύο δράστες ένας 19χρονος και ένας 25χρονος, οι οποίοι σχεδίαζαν δολοφονίες ατόμων σε όλη την επικράτεια, θα πληρώνονταν με 15.000 ευρώ το κεφάλι, γεγονός που τους οδήγησε στην επιλογή μαζικού χτυπήματος με εκρηκτικά ή αέριο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και μεθόδευαν πλήγματα κατά, προσεκτικά, επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια, ενώ τον τελευταίο καιρό είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην Ομόνοια.

Ειδικότερα στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο τρομοκρατών και να στρατολογήσουν καινούργια άτομα τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες. Πρόκειται επίσης για αλλοδαπούς που ήταν παράνομα στη χώρα και που οι δύο συλληφθέντες πακιστανοί τους είχαν περιγράψει το σχέδιο τους και φυσικά τους στόχους τους.

Για το σκοπό αυτό είχαν επαφές με 30χρονο που ζει στο Ιράν, και ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι δύο συλληφθέντες που παραμένουν στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής έχουν παραδεχτεί τις επικοινωνίες τους με τον 30χρονο στο Ιράν.

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Στη δημοσιότητα φέρνει το iefimerida.gr τους διαλόγους των τρομοκρατών που ετοίμαζαν πολύνεκρες επιθέσεις στην ελληνική επικράτεια.

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «Υάκινθος» είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των τρομοκρατών που είχαν ως στόχο τον θάνατο αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Χαϊντέρ: Θέλω την επίθεση σε κεντρικό σημείο με τουλάχιστον 40-50 άτομα
30χρονος: «Στο εστιατόριο μπορείς να το κάνεις και με μπουκάλες. Μπείτε 2-3 άτομα στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από κει, όταν βρείτε ευκαιρία».
Χαϊντέρ: «Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40-50 άτομα.
30χρονος: «Γι’ αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δύο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 50 Λακ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;»
Χαϊντέρ: «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι, και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».
30χρονος: «Ό,τι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες».