ΑρχικήΕπικαιρότηταΠύρινος εφιάλτης: Καίγονται σπίτια στο Κρανίδι – Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε...

Πύρινος εφιάλτης: Καίγονται σπίτια στο Κρανίδι – Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Μεγαλόπολη και Αχαΐα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα με δεκάδες ενεργά πύρινα μέτωπα. Καίγονται σπίτια στο Κρανίδι, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Εκτός ελέγχου παραμένουν τα μέτωπα στη Μεγαλόπολη και την Αχαΐα.

Η φωτιά έφτασε στα σπίτια στα ανατολικά και βόρεια του Κρανιδίου. Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος έκανε δραματική έκκληση στους κατοίκους του Κρανιδίου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Μεγάλη Φωτιά αυτή την ώρα στο Κρανίδι. Σας εφιστώ την προσοχή! Παρακαλω εκκενώστε τα σπίτια φύγετε προς Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιώτες υδροφόρες, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και έρχονται και ελικόπτερα. Σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή στο Κρανίδι», ανέφερε.

Μεγαλόπολη

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χορέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».

Την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Δούκα Βρύση, στην Αργολίδα, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν απειλείται ο οικισμός. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Κωνσταντίνο Μιχόπουλο χρειάζονται και άλλα εναέρια μέσα γιατί κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. «Προσπαθούμε να εκκενώσουμε χωριά, γιατί η φωτιά προχωράει», δήλωσε στον Αθήνα 98,4.

Αχαΐα

Στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωρία Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.