ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου - Ήταν ανεπιθύμητη στις φυλακές...

Σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου – Ήταν ανεπιθύμητη στις φυλακές της Θήβας

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σήμερα, οδηγείται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί των φυλακών Κορυδαλλού, και θα βρίσκεται σε απομόνωση, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με συγκρατούμενές της για λόγους προστασίας της.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της, η 33χρονη δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τα σημεία της δικογραφίας που την οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς της ότι ουδεμία σχέση έχει με την προμήθεια, κατοχή και εισαγωγή της θανατηφόρας ουσίας, της κεταμίνης, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, κάνοντας λόγο για «ιατρικό λάθος», ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν.

Σε ειδικό κελί για την προστασία της

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη θα κρατηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που βρίσκονται στη γυναικεία πτέρυγα των δικαστικών φυλακών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, θα μείνει δύο μέρες σε καραντίνα και έπειτα θα οδηγηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που έχουν δημιουργηθεί στις φυλακές για κρατούμενες για τις οποίες εκφράζονται φόβοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.




Η 33χρονη θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται μόνη της, ενώ δεν θα υπάρχει ούτε καν οπτική επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Σε ό,τι αφορά στον προαυλισμό της, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες ούτως ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επαφή με άλλες κρατούμενες.

Οι φυλακές του Κορυδαλλού προκρίθηκαν για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Δεύτερον, διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη», γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

«Αν πάει ο Μάνος δίπλα της θα τα ομολογήσει όλα»

O πρώην σύντροφος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο άντρας με τον οποίο είχε σχέση πριν παντρευτεί τον Μάνο Δασκαλάκη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Σταματιάδου.

Μαζί με τη νυν σύζυγό του περιέγραψαν άγνωστα περιστατικά από τις κηδείες της Μαλένας και της Τζωρτζίνας.

«Τα είχαμε παλιά με τη Ρούλα. Πριν από μένα τα είχε με τον κολλητό μου. Η σχέση η δική μας κράτησε 1,5 μήνα. Μας εκβίαζε εμάς, εμένα με εκβίαζε για τον φίλο μου και μετά εκβίαζε τον φίλο μου σε μένα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη σύλληψη της Ρούλας, ο πρώην σύντροφός της είπε ότι ήταν κάτι που περίμενε: «Για τον Μάνο δεν είμαι τόσο σίγουρος. Δεν πιστεύω ότι το έχει κάνει ο Μάνος και σε μια συζήτηση που είχαμε πριν πέντε μέρες μου είπε ότι έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του. Μού είπε ότι δεν το περίμενε αυτό και μου ζήτησε συγγνώμη για μια ανάρτηση που είχα κάνει για τη Ρούλα», είπε.





 

Ο πρώην σύντροφος της Ρούλας μίλησε και για την κηδεία της Τζωρτζίνας: «Δεν ήταν τόσο πολύ ότι νοιάζονταν για το παιδί που έχει πεθάνει. Πιο πολύ η Ρούλα, δε μου φάνηκε ότι την ένοιαξε η κηδεία. Εδώ την ψάχνανε, είχε πάει για καφέ λέει», αποκάλυψε και πρόσθεσε ότι πριν λίγες ημέρες συγγενικό του πρόσωπο δέχθηκε απειλές από τη Ρούλα.

Στην Άννα Σταματιάδου μίλησε και η σύζυγος του πρώην συντρόφου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Ξέρω ότι είναι μια γυναίκα χειριστική, ερωτευμένη με τον άνδρα της. Αυτό δεν είναι έρωτας… Είναι εμμονική, τρελή… Αν πάει ο Μάνος δίπλα της, γιατί τώρα δεν είναι δίπλα της, θα τα ομολογήσει όλα. Έλεγε ότι της είχε κάνει μάγια η πεθερά της», είπε η γυναίκα.

Η γυναίκα είχε ανταλλάξει ακόμα λίγα μηνύματα μαζί της, όταν η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων: «Ήταν τον Οκτώβριο και βλέπω έχει κάνει μια ανάρτηση για το Αγλαΐα Κυριακού, ότι είχε ανέβει το παιδί για μια εξέταση. Και της στέλνω μήνυμα και της λέω “Καλησπέρα, μένουμε εκεί και είμαι πρόθυμη να σας φιλοξενήσω το παιδί να ξεκουραστεί” και μου στέλνει ένα μήνυμα “Όχι… Ήταν κάτι τυπικό, σε ευχαριστώ καληνύχτα”. Δεν μου έδωσε να καταλάβω ότι κάτι γίνεται σοβαρό με το παιδί. Μας διέγραψε από φίλους», κατέληξε η γυναίκα.