ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκληρή απάντηση 6 σημείων από την Ένωση Ψυχολόγων στο εξώδικο της Μυλωνοπούλου

Σκληρή απάντηση 6 σημείων από την Ένωση Ψυχολόγων στο εξώδικο της Μυλωνοπούλου

Το εξώδικο, το οποίο απέστειλε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία προσέφερε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στο θύμα της στυγνής δολοφονίας, στα Γλυκά Νερά, την 20χρονη Καρολάιν, σχολιάζει το Δ.Σ. του ΣΕΨ, με νέα ανάρτηση στο site του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΣΕΨ αναφέρει τα εξής:

Από την εξώδικη απάντησή της προς τον ΣΕΨ προκύπτει οτι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας, ούτε Αδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Οι αιτιάσεις της, οτι εκ παραδρομής τα ΜΜΕ την παρουσίασαν ως Ψυχολόγο δεν ευσταθούν, διότι όφειλε άμεσα να ζητήσει από τα ΜΜΕ εγγράφως την διόρθωση του επαγγελματικού της τίτλου.

Παράλληλα εμφανίζεται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο να παρέχει επ’ αμοιβή υπηρεσίες Ψυχολόγου σε πελάτες .

Είναι οξύμωρο το γεγονός οτι μας απαγορεύει «ρητά και κατηγορηματικά» να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και να δημοσιοποιήσουμε την εξώδικη απάντησή της !

Υπενθύμιση προς κάθε κατεύθυνση ,το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Ο ΣΕΨ ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Ψυχολόγων της χώρας μας επιφυλάσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Μυλωνοπούλου στην κατηγορία την οποία διατύπωσε ο ΣΕΨ, ότι  έχει ενδεχομένως διαπράξει το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος, καθώς και το αδίκημα της παραβίασης του επαγγελματικού απορρήτου, ως προς το θύμα της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, την 20χρονη Καρολάιν, επισημαίνει στο εξώδικό της ότι «ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου».

«Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα, ως μέλος της εταιρείας με την επωνυμία “Med – Y- Life Ε.Ε.” (κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP & Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων –εναλλακτικών θεραπειών). Η άνω εταιρεία της οποίας είμαι μέλος, έχει κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η., όπως προβλέπεται από τις σχετικές νομικές διατάξεις. Ουδεμία διοικητική άδεια απαιτούνταν για την άσκηση της ΝΟΜΙΜΗΣ αυτής επαγγελματικής δραστηριότητας μου!! Άλλωστε, εάν απαιτούνταν οιαδήποτε διοικητική άδεια, μετά βεβαιότητας ΔΕΝ θα μου είχε επιτραπεί η έναρξη της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. κι ούτε θα ελάμβανε χώρα νόμιμη καταχώρηση της επιχείρησής μου στο αρμόδιο Επιμελητήριο!!», αναφέρει.

Το εξώδικο της Μυλωνοπούλου

Με εξώδικη διαμαρτυρία της η Ελένη Μανωλοπούλου προς τον «Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων» που της ζήτησε εντός δύο ημερών να προσκομίσει το πτυχίο της, υποστηρίζει πως ουδέποτε συστήθηκε με το επάγγελμα της ψυχολόγου, αλλά ασκεί νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα σε κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων -εναλλακτικών θεραπειών.

Τονίζει δε πως πως την έχουν καταστήσει σα να είναι αυτή το υπαίτιο πρόσωπο για το θλιβερό γεγονός στα Γλυκά Νερά και αντικρούει τα περί αντιποίησης του επαγγέλματος της ψυχολόγου.

Επιπρόσθετα, για να μην μείνουν αναπάντητα τα όσα ανυπόστατα- όπως υποστηρίζει- σε βάρος της, προσκομίζει έναν κατάλογο με τίτλους σπουδών, στο οποίο φαίνεται πώς έχει πτυχίο μαιευτικής και από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ψυχολογία προσωπικότητας, ψυχολογία και εγκληματολογική έρευνα, θεραπευτικές εφαρμογές στην ύπνωση…

Καλεί εντός 24 ωρών στην ανάκληση των όσων προσβλητικών, συκοφαντικών και ανυπόστατων όπως λέει ισχυρισμών που διαδόθηκαν εις βάρος της.