ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκύλοι-ντετέκτιβ: Οι επιτυχίες της ομάδας του «Έκο» που βρήκε την σορό του...

Σκύλοι-ντετέκτιβ: Οι επιτυχίες της ομάδας του «Έκο» που βρήκε την σορό του Μπάμπη

Η Anubis Coldcase K9 Team, ιδρύθηκε το 2022, και αναλαμβάνει απαιτητικές αποστολές αναζήτησης και εντοπισμού σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Με εξειδίκευση στα περιστατικά εξαφανίσεων λόγω παθολογικών καταστάσεων, τεχνολογικών ατυχημάτων, εγκληματικής ενέργειας και φυσικών καταστροφών, η ομάδα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η «Μόλι» εντόπισε ανθρώπινα υπολείμματα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Μετά Σκύλου, στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κορωπί Αττικής. Είχε προηγηθεί η ανεύρεση τμημάτων ανθρώπινου κρανίου, με τον σκύλο να βρίσκει σε δύσβατο σημείο έναν μη ορατό τάφο, 357 μ. μακριά από το στρατόπεδο.

Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, ο «Έκο» που εντόπισε χτες τον άτυχο 31χρονο, κλήθηκε να βρει τα ίχνη του 76χρονου Θ.Χ. που είχε εξαφανιστεί στην περιοχή της μονής του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, από τις 18 του μήνα. Στις 25 Αυγούστου ξεκίνησαν οι έρευνες και δύο ημέρες μετά εντοπίστηκε η σορός του άτυχου άνδρα.

ΧΑΛΙΔΑΣ sivler alert

Το καλοκαίρι του 2023 επίσης, ο «Έκο» έψαχνε επί 10 ημέρες μέχρι να βρει πρόσωπο που του είχαν υποδείξει οι εκπαιδευτές του. Συγκεκριμένα, μετά την εξαφάνιση της 68χρονης Μ.Μ. στα Πλακάκια Ερέτριας στις 24 Ιουλίου πέρασαν τρεις εβδομάδες αναζήτησης χωρίς αποτέλεσμα. Συγγενής της επικοινώνησε με τους εκπαιδευτές και στις 14 Αυγούστου ξεκίνησε ο «Έκο» την μεθοδική της αναζήτηση. Τελικά, εντοπίστηκε στις 24 Αυγούστου, δυστυχώς νεκρή.

 

ΜΑΪΝΑ silver alert

 

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2022, χάθηκαν τα ίχνη 88χρονου από τους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο, στην βόρεια Αττική, ο οποίος πάσχει από άνοια. Η ενεργοποίηση της ομάδας την επόμενη ημέρα πέτυχε τον εντοπισμό του μόλις σε ένα 24ωρο, καθώς ο Β.Π. εντοπίστηκε από την «Άρια» το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου.

 

ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ silver alert

Πηγή: avgi.gr