ΑρχικήΕπικαιρότηταEcho: Ο σκύλος- ανιχνευτής που βοήθησε καθοριστικά στις έρευνες για τον εντοπισμό του...

Echo: Ο σκύλος- ανιχνευτής που βοήθησε καθοριστικά στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Την πρόθεσή της να βραβεύσει τον σκύλο ανιχνευτή και τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και την εθελοντική Ομάδας τους, εξέφρασε η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία για τη δράση τους στο Μεσολόγγι. 

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Φιλοζωική εταιρεία, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο Μαλινουά- ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημενου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολλογι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.
Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ.
Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλή εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του.
Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου θύματος”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ποιος είναι ο Echo

Ποιος είναι όμως ο Echo, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που βοήθησε στον εντοπισμό του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι; Πρόκειται για Βελγικό Ποιμενικό της Ομάδας Anubis K9P που σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής’, εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη.

Η Άννα Μπιτζάνη σε ανάρτησή της αναφέρει ότι “ο Echo της ομάδας Anubis Coldcase K9 Team, εντόπισε τον δολοφονημένο άντρα στο Μεσολόγγι. Από χτες μύρισε κάτι και παρόλο που το πτώμα ήταν μέσα στο νερό, κάτι που έκανε δυσκολότερο τον εντοπισμό του, επέμεινε. Και τα κατάφερε. Ο τύπος που λέγεται πως πριν δολοφονήσει άνθρωπο είχε δολοφονήσει τόσα σκυλιά, έμελλε να καταδικαστεί από σκύλο.
Karma is a bitch”.