ΑρχικήΕπικαιρότηταΤη σκότωσε γιατί έχασαν τον δρόμο! Τι είπε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Τη σκότωσε γιατί έχασαν τον δρόμο! Τι είπε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, από τον ίδιο της τον σύντροφο.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ομολογία του ο 30χρονος όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν με την 26χρονη επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το Open, το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία του νησιού της Φολεγάνδρου αλλά έχασαν τον δρόμο. Αυτό ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που οδήγησε στον θάνατό της. Ο 30χρονος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο για τον προορισμό τους κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στο να την πετάξει από τα βράχια.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος μεταφέρθηκε  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

O σύντροφος της άτυχης κοπέλας, ο οποίος ομολόγησε ότι τη σκότωσε, οδηγήθηκε με χειροπέδες στο λιμάνι του νησιού και επιβιβάστηκε σε πλωτό σκάφος του Λιμενικού με το οποίο και μεταφέρεται στη Νάξο. Όπως ομολόγησε, σκότωσε την νεαρή φαρμακοποιό σπρώχνοντας την στα βράχια και αφήνοντας την στη θάλασσα και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του 30χρονου, η οποία ανέφερε πως ο σύντροφος της 26χρονης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δίνει λεπτομέρειες για το χρονικό της δολοφονίας αλλά και για τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 30χρονος και η 26χρονη καυγάδισαν στο αυτοκίνητο και εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή. Όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου – Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σωρός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στη Ελληνική Αστυνομία. Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες σήμερα και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου».

Πνιγμός η αιτία θανάτου

Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφορικά με τον τραγικό θάνατο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ο 30χρονος γυναικοκτόνος την έσπρωξε από τα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα. «Πνιγμός εντός θαλάσσιου ύδατος επί εδάφους κακώσεων», αναφέρεται στο πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και σε όλο το σώμα της κοπέλας η οποία βαριά χτυπημένη και ανήμπορη να σώσει τον εαυτό της λόγω των τραυμάτων της ήπιε νερό και πνίγηκε.

Η ομολογία 

Ο 30χρονος ομολόγησε τα ξημερώματα της Κυριακός ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι υπήρχαν αρκετοί καβγάδες αρκετά τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο.

Τότε ο 30χρονος δε δίστασε να βγάλει εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε στη βραχώδη πλαγιά 30 μέτρα. Η κοπέλα βγήκε έξω, εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Η 26χρονη χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα.

Η αστυνομία εντόπισε και τον συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου. «Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση», ήταν τα πρώτα λόγια του στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Τι λέει η γυναίκα που είδε τον 30χρονο και ενημέρωσε την αστυνομία

Η γυναίκα που είδε τη φωτογραφία του 30χρονου μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για το πώς ενημέρωσε την αστυνομία για τον εντοπισμό του.

Όπως περιγράφει η Ειρήνη Μαρινάκη, αρχικά είδε τη φωτογραφία του 30χρονου να κυκλοφορεί στο facebook, καθώς την είχαν κοινοποιήσει φίλοι της και σημειώνει ότι είχε συγκρατήσει στη μνήμη της την κόμμωση του 30χρονου καθώς όπως λέει «είχε χαρακτηριστικό μαλλί και το συγκράτησα». Όπως εξηγεί, επιστρέφοντας από μπάνιο στη θάλασσα σε παραλία του νησιού, «περάσαμε από τον τόπο του συμβάντος κι εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλλει ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε παρόμοια μαλλιά με τη φωτογραφία που είχα δει».

«Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει», αναφέρει η κ. Μαρινάκη, η οποία στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και μετά από λίγο έμαθε ότι όντως ήταν αυτός που αναζητούσαν οι Αρχές και τον συνέλαβαν.

Ο 30χρονος, που είχε πάει στην Φολέγανδρο με την άτυχη κοπέλα για να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ, μόλις είδε τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς άρχισε να τους πετάει πέτρες, να βρίζει και να φωνάζει «φταίει η κακιά στιγμή».

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Θα ήθελα να πω στο παιδί μου μία τελευταία φορά ότι το αγαπάμε

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα λόγια της μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

«Η Γαρυφαλλιά ήταν ένα δώρο για μένα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για να προσθέσει.

«Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά που έλεγε ότι ήταν καλό παιδί . Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 3οχρονου . « Θα ήθελα να πως στο παιδί μας μία το τελευταία φορά ότι το αγαπάμε» τόνισε η μητέρα της