Φολέγανδρος: Από πνιγμό ο θάνατος της 26χρονης – Ομολόγησε τη δολοφονία της ο 30χρονος φίλος της

32 mins read

Ο 30χρονος, φίλος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς η οποία εντοπίστηκε προχθές (Παρασκευή) νεκρή μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ενώ ομολόγησε ότι την δολοφόνησε, κατά την διάρκεια ενός καβγά τους.

Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Νάξου.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 30χρονος, είχε συνεχείς καβγάδες με την 26χρονη, ενώ την Παρασκευή ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητό τους, το έβγαλε εκτός δρόμου και το έριξε σε βράχια. Στη συνέχεια και ενώ η άτυχη γυναίκα είχε βγει έξω την έσπρωξε με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει πρώτα σε βράχια και μετά να καταλήξει στη θάλασσα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα είδε τον άνδρα να περιφέρεται σε κακή κατάσταση χθες (Σάββατο) το βράδυ σε βραχώδη περιοχή στη Λυγαριά και ενημέρωσε την Αστυνομία και το Λιμενικό, στελέχη των οποίων έσπευσαν στο σημείο.

Από πνιγμό ο θάνατος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς -Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Από πνιγμό προήλθε ο θάνατος της 26χρονης, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο θάνατος της νεαρής κοπέλας από το Βέλο Κορινθίας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές στο σώμα της εντοπίστηκαν τραύματα συμβατά με πτώση, σαν να κύλησε στα βράχια πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα. Συνεπώς, είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε να είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.

Τα πρώτα λόγια του 30χρονου – «Μαλώσαμε, χάλασε η φάση»

«Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση». Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος φίλος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα στη Φολέγανδρο, η σορός της οποίας βρέθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς από ψαράδες οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Είχε προηγηθεί ένας αγώνας δρόμου από λιμενικούς και αστυνομικούς που προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον 30χρονο τα στοιχεία του οποίου βρήκαν μέσα από την τσάντα της άτυχης κοπέλας στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε τόσο η δική της αστυνομική ταυτότητα όσο και του φίλου της.

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες μετά από ένα θρίλερ κατά το οποίο προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην πέσει από έναν βράχο στον οποίον είχε ανέβει και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση ο 30χρονος

Ο 30χρονος άνδρας και φίλος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς αναζητούνταν σε όλο το νησί και εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση, αφυδατωμένος και ακόμη φορώντας το μαγιό του, το βράδυ του Σαββάτου, ζωντανός από έναν κάτοικο, ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές.

Τι λέει η γυναίκα που είδε τον 30χρονο και ενημέρωσε την αστυνομία

Η γυναίκα που είδε τη φωτογραφία του 30χρονου φίλου της νεκρής 26χρονης στη Φολέγανδρο μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για το πώς ενημέρωσε την αστυνομία για τον εντοπισμό του.

Όπως περιγράφει η Ειρήνη Μαρινάκη, αρχικά είδε τη φωτογραφία του 30χρονου να κυκλοφορεί στο facebook, καθώς την είχαν κοινοποιήσει φίλοι της και σημειώνει ότι είχε συγκρατήσει στη μνήμη της την κόμμωση του 30χρονου καθώς όπως λέει «είχε χαρακτηριστικό μαλλί και το συγκράτησα». Όπως εξηγεί, επιστρέφοντας από μπάνιο στη θάλασσα σε παραλία του νησιού, «περάσαμε από τον τόπο του συμβάντος κι εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλλει ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε παρόμοια μαλλιά με τη φωτογραφία που είχα δει».

«Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει», αναφέρει η κ. Μαρινάκη, η οποία στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και μετά από λίγο έμαθε ότι όντως ήταν αυτός που αναζητούσαν οι Αρχές και τον συνέλαβαν.

Ο 30χρονος, που είχε πάει στην Φολέγανδρο με την άτυχη κοπέλα για να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ, μόλις είδε τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς άρχισε να τους πετάει πέτρες, να βρίζει και να φωνάζει «φταίει η κακιά στιγμή».

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Θα ήθελα να πω στο παιδί μου μία τελευταία φορά ότι το αγαπάμε

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα λόγια της μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

«Η Γαρυφαλλιά ήταν ένα δώρο για μένα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για να προσθέσει.

«Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά που έλεγε ότι ήταν καλό παιδί . Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 3οχρονου . « Θα ήθελα να πως στο παιδί μας μία το τελευταία φορά ότι το αγαπάμε» τόνισε η μητέρα της.

 

«Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά…»

«Είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό. Να μην είναι αλήτες. Μακάρι να μπορούσα να πω ένα τελευταίο σ΄αγαπώ στην κόρη μου»

Facebook Comments

Τελευταία Νέα