Στις 3 Δεκεμβρίου «τελειώνει» η Εισαγγελία Διαφθοράς της Τουλουπάκη

10 mins read

Στην επιλογή των εισαγγελικών λειτουργών που θα συγκροτήσουν τη νέα εισαγγελική δομή που προέκυψε από πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς και της οικονομικής εγκληματικότητας θα προχωρήσει άμεσα ο Άρειος Πάγος.

Μετά τη νομοθετική ρύθμιση, που ισχύει ήδη και οδήγησε σε κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και εκείνης του Οικονομικού Εγκλήματος και τη δημιουργία μίας ενιαίας εισαγγελικής αρχής για το σύνολο των εγκλημάτων, διαφθορά και οικονομικό έγκλημα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου (είναι το ανώτατο όργανο της δικαιοσύνης που κάνει τις προαγωγές και τις μεταθέσεις των δικαστικών) θα επιλέξει την προσεχή Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, τους νέους εισαγγελείς που θα αναλάβουν το βαρύ έργο της αντιμετώπισης εγκληματικών δράσεων τόσο στον τομέα της διαφθοράς όσο και της οικονομικής εγκληματικότητας.

Συνολικά η νέα εισαγγελική αρχή, όπως προβλέπει ο νόμος, θα συγκροτείται από 16 εισαγγελείς, με επικεφαλής εισαγγελέα εφετών και τέσσερις ακόμα εισαγγελικούς λειτουργούς από το εφετείο και άλλους οκτώ από τον πρώτο βαθμό, εισαγγελείς πρωτοδικών, από τους οποίους οι επτά θα είναι από την Αθήνα και ένας από Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής της νέας εισαγγελίας φέρεται ο εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, έμπειρος και σοβαρός εισαγγελέας, που ήδη ήταν και επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας πριν την ψήφιση του νέου νόμου. Μετά τη νομοθετική αλλαγή η έως πρότινος επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αποτελεί παρελθόν, όπως και οι συνεργάτες της.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα