ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη - Tα στοιχεία...

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη – Tα στοιχεία που τους πρόδωσαν

Σε οκτώ νέες συλλήψεις προχώρησε, αργά το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν και οι 8 που συνελήφθησαν, ως συνεργοί του 23χρονου, ο οποίος σήμερα θα περάσει εκ νέου το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

 

Την ίδια ώρα, αναζητούνται δύο ακόμη άτομα, εκ των οποίων ο ένας –ο 20χρονος Αλβανός- έχει διαφύγει στην Αλβανία και τον αναζητούν εκεί σε συνεργασία με τις Αρχές στη χώρα.

Οι Αρχές έχουν στην διάθεση τους βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο συγκεκριμένος 20χρονος να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη, καθώς επίσης και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται κοντά στον σύνδεσμο που πήγαν, μετά τον φόνο, ο 23χρονος και οι συνεργοί της δολοφονίας.

Κούγιας: «Δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Μιλώντας ο συνήγορος της οικογένειας του Αλκη, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη «αν πραγματικά υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δέκα αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη και της απόπειρας αυτοκτονίας εις βάρος των άλλων δύο προσώπων.

Αναφερθείς σε αυτόν που διέφυγε στην Αλβανία, υποστήριξε πως «βεβαίως έφυγε ένας και δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα ούτε έναν, ακόμα κι αν έχει σκοτώσει δέκα. Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ. Έχει ισχύ μόνο για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συνολικά από τους «11», οι τέσσερις είναι αλβανικής καταγωγής και οι υπόλοιποι Έλληνες, ενώ οι έξι είναι σεσημασμένοι για συμπλοκές και επεισόδια.

Πρόκειται για πρόσωπα νεαρά σε ηλικία, ως 25 ετών, που ωστόσο ήταν «γνωστά» στις Αρχές καθώς είχαν και στο παρελθόν παραβατικές συμπεριφορές. Οι οκτώ που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ώστε να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Απαντες θεωρείται πως ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των χούλιγκαν και κάποιοι εξ αυτών είχαν συμμετάσχει και σε άλλες επιθέσεις στους δρόμους της πόλης.

Τόσο οι συλληφθέντες όσο και εκείνοι που αναζητούνται είναι οργανωμένοι οπαδοί και, μάλιστα, σύμφωνα με το thesstoday.gr ο ένας εξ αυτών είναι και πρώην ποδοσφαιριστής καθώς είχε περάσει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα δε με το ίδιο ρεπορτάζ, ήταν ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Σημειώνεται πως το άλλο αμάξι, το λευκό, φέρεται να το οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που άνοιξε και τον χορό των συλλήψεων για την υπόθεση.

Οι Αστυνομικοί από την ενδελεχή έρευνα που έχουν κάνει, έχουν καταφέρει να αποδώσουν στον κάθε ένα τον ρόλο που είχε στην επίθεση όπως ποιοι είναι αυτοί που μαχαίρωσαν τον 19χρονο και τραυμάτισαν τους φίλους του, ποιοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητα με τα οποία έφτασαν και διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης.

Με δήλωσή του, μόλις έγιναν γνωστές οι συλλήψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε την «άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία». Ο υπουργός σημείωσε πως πρέπει «να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Η οπαδική βία θα βρεθεί σήμερα στις 9:30 το πρωί στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη, το «παρών» θα δώσουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό συνεχίζεται και θα συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά και στο θεσμικό επίπεδο και στο επίπεδο της δουλειάς των διωκτικών Αρχών», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με την ertnews.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ