Σύψας: «Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία, πριν είναι αργά»

11 mins read

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μίλησε για την την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, κρούωντας «καμπανάκι» κινδύνου.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα». 

Παράλληλα, σημείωσε για ακόμη μια φορά για την κρισιμότητα της κατάστασης και επισήμανε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου «εντοπίζεται η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση».

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά, και συνέχισε, «Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα». 

Ακόμη, ο καθηγητής λοιμωξιλογίας υπογράμμισε ότι «Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία, πριν είναι αργά» και τόνισε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση.

«Δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους» είπε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων. «Και αν χρειαστεί θα το πάρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη θετική διάγνωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Σύψας είπε πως ο ιός «δεν κοιτά προέδρους αλλά ευάλωτους ανθρώπους». 

Ερωτηθείς για τα σχολεία είπε πως είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση, προσθέτοντας πως ο βασικός όγκος των εκπαιδευτικών μονάδων λειτουργεί. 

Αναφορικά με τα ΜΜΜ είπε πως η κατάσταση δεν ήταν καλή αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια. 

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, τόνισε πως ο κορωνοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό. «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας παράλληλα «πολύ μεγάλα προβλήματα μέχρι την άνοιξη».

Facebook Comments