ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν παραιτήσεις μετά το φιάσκο με τις μάσκες

13 mins read

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου μετά το φιάσκο με τις μάσκες-γίγας που έφτασαν στα σχολεία ζητά όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής.
«Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το άνοιγμα των σχολείων ήταν να προμηθευτεί μάσκες. Και από χθες όλη η χώρα βλέπει τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας τις παραιτήσεις της υπουργού Παιδείας και του υπουργού Εσωτερικών.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να μην αραιώσει τους μαθητές και ανοίγει τα σχολεία με περισσότερα παιδιά ανά τμήμα. Επέλεξε να μην κάνει τις κατάλληλες προσλήψεις, και τα σχολεία ανοίγουν με σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Επέλεξε να μην κάνει τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ στους εκπαιδευτικούς».
«Το μόνο που έκανε ήταν να προμηθευτεί μάσκες και από χθες όλη η χώρα βλέπει τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής», τονίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «οι δικαιολογίες ανάμεσα στην κ. Κεραμέως και τον κ. Θεοδωρικάκο δεν αφορούν την κοινωνία. Περιμένουμε τις παραιτήσεις και των δύο».
«Η συνολική ευθύνη και για αυτό το επιτελικό μπάχαλο βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΙΝΑΛ: Εξοργιστικό οι υπεύθυνοι να μένουν στις θέσεις τους
Για «πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες -γίγαντες για μικρά παιδιά» μιλά το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία, χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών».
«Επέβαλαν τον συνωστισμό στις τάξεις. Έδωσαν όλο το βάρος στις μάσκες και τα θαλάσσωσαν και εκεί. Πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες -γίγαντες για μικρά παιδιά. Είναι εξοργιστικό που οι υπεύθυνοι παραμένουν στις θέσεις τους» προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα