ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνταγματικός ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό- Στο Κιλκίς η πρώτη υπόθεση

Συνταγματικός ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό- Στο Κιλκίς η πρώτη υπόθεση

Ο νόμος για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, κρίθηκε συνταγματικός σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στο Κιλκίς.
Μάλιστα, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας, σύμφωνα με πληροφορίες.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, τονίζοντας πως δεν πάσχουν από καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι:

«Με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».
Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, εστίασε και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαμηνύοντας κατηγορηματικά και με σαφήνεια πως «ο νόμος θα εφαρμοστεί».
Ο αναπληρωτής υπ.Υγείας, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως και οι εναπομείναντες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα πράξουν το καθήκον τους πριν εκπνεύσει η προθεσμία (1η Σεπτεμβρίου), υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα βιώνει μια κατάσταση με την πανδημία που «δεν επιτρέπει συστάσεις, μισόλογα, ”ναι, μεν αλλά” και αστερίσκους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ