Κάθετος ο Θεοδωρικάκος για τους Πακιστανούς: «Δεν ακυρώνουμε κανένα πρόστιμο»

20 mins read

«Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου στο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος – Πακιστάν για ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Συνδέσμου στην οποία έδινε εξηγήσεις και ζητούσε επιείκεια σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Πολιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος – Πακιστάν, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος – Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είσαι πάντα καλά.

Με εκτίμηση, SYED MOHAMMAD JAMIL, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας – Πακιστάν».

«Οι νόμοι είναι νόμοι – Καμία ακύρωση»

Απάντηση μέσω Twitter στην ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος – Πακιστάν σχετικά με το αίτημά τους για ακύρωση του προστίμου που επιβλήθηκε, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση, ανέφερε: « Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

 

Α. Γεωργιάδης: «Απαράδεκτες αυτές οι εικόνες»

«Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για την εικόνα με τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που συνωστίζονταν στο Σύνταγμα στην αλλαγή του χρόνου, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν να φορούν προστατευτική μάσκα.

Προσέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι τους έγινε ενημέρωση πως δεν θα υπάρχει κάποια εκδήλωση λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα