ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα κλειστά κέντρα μεταναστών - Το...

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα κλειστά κέντρα μεταναστών – Το προγραμματισμένο «μασάζ»

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν σήμερα στις 10:000 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών οι κάτοικοι του νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου για τις νέες κλειστές δομές που θα δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Το Μαξίμου αναμένει να δει τον όγκο και την ένταση του συλλαλητηρίου προκειμένου να δει πως θα κινηθεί και τι τακτική θα ακολουθήσει. Εξάλλου μέχρι σήμερα -παρά τις προκλήσεις- έχει κρατήσει χαμηλά τους τόνους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καλεί με ανακοίνωσή της τούς νησιώτες της Αθήνας να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο ενώ με ψήφισμά τους 12 Διοικητικά Συμβούλια Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής το στηρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει το «μασάζ» στα γαλάζια στελέχη. Η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά και στα διαλείμματα των τηλεοπτικών εκπομπών, αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους, κυρίως για το μέγεθος του προβλήματος που καλούνται να διαχειριστούν.

Εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε πολιτικό μασάζ στη ΝΔ τις επόμενες μέρες. Την Κυριακή, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Νότης Μηταράκης θα βρεθούν στα γραφεία της ΝΔ και θα μιλήσουν στους πολιτευτές του κόμματος. Έτσι και αυτοί θα μπορούν να λειτουργούν ως «πολλαπλασιαστές» των θέσεων της κυβέρνησης, αλλά και δεν θα μπορούν να βγαίνουν στα κάγκελα με την πρώτη, επικαλούμενοι άγνοια για το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Θα γνωρίζουν λεπτομέρειες και πλέον θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα και πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής, έρχεται η ώρα των βουλευτών, με τη συνεδρίαση να προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη. Και, βεβαίως, το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη.

Βεβαίως, η κυβέρνηση δεν θέλει να εγκλωβιστεί στην ατζέντα του μεταναστευτικού και να μετατοπιστεί η συζήτηση από επιτεύγματα της διακυβέρνησης, όπως η θεαματική βελτίωση του οικονομικού κλίματος που αποτυπώνεται στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων.