ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι αρχές - Οι τελευταίες πληροφορίες

Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι αρχές – Οι τελευταίες πληροφορίες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Star, για την αστυνομία όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ωστόσο σε αυτό που δίνουν μεγαλύτερο βάρος είναι ένα συμβόλαιο θανάτου. Κάποιος δηλαδή να έδωσε την εντολή να εκτελεστεί ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, αξιωματικοί της αστυνομίας τονίζουν πως από άποψη επιχειρησιακή ήταν ένα εύκολο χτύπημα και αυτό γιατί ο δημοσιογράφος δεν είχε φρουρά και δεν κουβαλούσε ποτέ όπλο.

Σύμφωνα, δε, με όσα αναφέρουν, οι δράστες ήταν ξεκάθαρο ήθελαν να κάνουν «θόρυβο» με τη δολοφονία, ωστόσο ήταν πολύ ήσυχοι κατά την εκτέλεσή της, αφού χρησιμοποίησαν όπλο με σιγαστήρα.

Παράλληλα, χρησιμοποίησαν ένα απλό μηχανάκι πόλης, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί, αφού κυκλοφορούν χιλιάδες τέτοια στην Αθήνα.

Aπό τον τρόπο που έδρασαν γίνεται ξεκάθαρο πως δεν ήθελαν να τον τρομοκρατήσουν, αλλά να τον σκοτώσουν. Ο τρόπος που τον πλησίασαν, δηλαδή ότι έφτασαν πολύ κοντά, καθώς και το γεγονός ότι τον πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες τον ήθελαν νεκρό.

«Το μένος του εκτελεστή και τα σημεία που βρέθηκαν οι σφαίρες στο σώμα του δημοσιογράφου δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο. Δεν ήταν στόχος ο εκφοβισμός ή το να σταλεί ένα μήνυμα. Όποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε τον Γιώργο Καραϊβάζ νεκρό» είπε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες – φωτιά. Πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη στιγμή της δολοφονίας.

Για «εκδίκηση» έκανε λόγο, μέσα από το κεντρικό δελτίο του ANT1 και ο Πάνος Σόμπολος.

«Από τα λίγα στοιχεία που έχουμε ως τώρα βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μαφιόζικη εκτέλεση κι όχι με τρομοκρατική ενέργεια. Βέβαια, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Επισημαίνω όμως ότι έχουμε να κάνουμε με μία δολοφονία πολύ καλά σχεδιασμένη και πολύ καλά οργανωμένη. Σίγουρα, έχουμε εκδίκηση. Τώρα γιατί τον εκδικήθηκαν και με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο κανείς δεν γνωρίζει. Έγραψε τίποτα στην ιστοσελίδα του και έκανε αποκαλύψεις; Είπε κάτι στην εκπομπή που εργάζεται στο Star; Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι η υπόθεση αργά ή γρήγορα θα εξιχνιαστεί».

Ειδική μνεία στον αδικοχαμένο Γιώργο Καραϊβάζ έκαναν και στον ΣΚΑΪ, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι υπάρχουν δύο αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τους δράστες.

Πώς «γάζωσαν» με σφαίρες τον Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του

Τουλάχιστον έξι σφαίρες δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Άλιμο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Ο Γιώργος Καραϊβαζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η δολοφονία του έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από την δεκαετία του ’90 και εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ’ όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί, βρισκόταν στην εκπομπή της Ζήνα Κουτσελίνη, «Αλήθειες με τη Ζήνα», σχολιάζοντας αστυνομικές υποθέσεις και ρεπορτάζ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ανέλαβε την υπόθεση.

Αναζητείται υλικό από κάμερες στην περιοχή.

Οι πρώτες εικόνες έξω από το σπίτι του

Συγκινεί η ανακοίνωση των συνεργατών του Γιώργου Καραϊβάζ

Οι συνεργάτες του Γιώργου Καραϊβάζ από το bloko.gr δημοσίευσαν επιστολή τους με την οποία ανακοινώνουν την δολοφονία του γιατί «κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας.
Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.

Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

Οι φίλοι

Σπύρος Λεβειδιώτης

Μανώλης Ασαριώτης