ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνολικά 22 υποψηφιότητες για τη Nova σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες

Συνολικά 22 υποψηφιότητες για τη Nova σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες

Οι ταινίες που έρχονται στη Nova ξεχώρισαν και στις φετινές υποψηφιότητες των Βραβείων Όσκαρ, οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες, αποσπώντας συνολικά 22 υποψηφιότητες.   

H ταινία «The Father» είναι υποψήφια για 6 βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Anthony Hopkins, Β Γυναικείου Ρόλου για την Olivia Colman, Μοντάζ για τον Γιώργο Λαμπρινό και Σχεδιασμού Παραγωγής.

Η ταινία «Judas and the Black Messiah» συγκέντρωσε 6 υποψηφιότητες: Καλύτερης Ταινίας και 2 υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία ‘Β Ανδρικού Ρόλου για τον Daniel Kaluuya και τον LaKeith Stanfield αντίστοιχα, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας και Μουσικής (original song).

Επίσης, υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας είναι το «Promising Young Woman» που κέρδισε 4 ακόμη υποψηφιότητες: Σκηνοθεσίας για την Emerald Fenell, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Carey Mulligan, Μοντάζ και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Τέλος, το «Pinocchio» έλαβε 2 υποψηφιότητες για τον Σχεδιασμό Κοστουμιών και το Make Up / Κομμώσεις, το «Tenet» έλαβε 2 υποψηφιότητες για τα Οπτικά Εφέ και τον Σχεδιασμό Παραγωγής και το «A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon» κέρδισε 1 υποψηφιότητα για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων.

Όλες οι παραπάνω ταινίες αποτελούν μέρος του προγράμματος καναλιών Novacinema για το 2021 & 2022.