ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα 4 ελληνικά νησιά που προτείνουν οι Αυστραλοί για διακοπές

Τα 4 ελληνικά νησιά που προτείνουν οι Αυστραλοί για διακοπές

Αυστραλιανή ιστοσελίδα προτείνει 4 ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Η εστίαση στα πιο δημοφιλή σημεία της Ελλάδας έχει ως αποτέλεσμα πολλά κοσμήματα του Αιγαίου να παραμένουν κάπως κρυμμένα από την αυστραλιανή γνώση. Είτε είστε εξοικειωμένοι με την Κω, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά ή την Πάρο είτε όχι, αυτά τα λιγότερο γνωστά νησιά εγγυώνται ότι θα σας προσφέρουν μια πιο αυθεντική εμπειρία της Ελλάδας» τονίζουν.

Κως

Η Κως είναι ένα μεγάλο νησί γνωστό για το αυθεντικό ελληνικό φαγητό, τις παραλίες και τα ψαροχώρια του. Αποτελεί μια γνήσια αναπαράσταση του ελληνικού τρόπου ζωής και είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε τα νησιωτικά σας ταξίδια. Αν και δεν είναι όλα τα σπίτια εδώ λευκά με μπλε πόρτες, η Κως παραμένει ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας.

Στην Κω, θα βρείτε μερικά από τα πιο επιθυμητά σημεία εστίασης με θαλασσινά για να δοκιμάσετε, μουσικές εμπειρίες και παραλίες που έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Το νησί απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό προορισμό για φίλους και οικογένειες, με πολλές δραστηριότητες για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

Το τζετ σκι και άλλα θαλάσσια σπορ είναι must σε πολλές από τις παραλίες της Κω, εξασφαλίζοντας ότι οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν απασχολημένοι. Ένα σύντομο ταξίδι στα παραδοσιακά χωριά θα πρέπει να είναι στη λίστα σας.

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος, αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη σε όλη την Ευρώπη, φημίζεται για τα ζαφειρένια γαλάζια νερά της, τις λευκές αμμώδεις παραλίες και τους λευκούς βράχους της.

Σε αντίθεση με τα πιο πολυσύχναστα ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος προσφέρει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα που δύσκολα θα βρείτε στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Αυτός ο προορισμός φιλοξενεί την παραλία Ναυάγιο (Ναυάγιο), διάσημη για το εγκαταλελειμμένο ναυάγιο που είναι θαμμένο στην άμμο, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα και μια τέλεια ευκαιρία για φωτογράφηση για τους επισκέπτες. Φροντίστε να εξερευνήσετε αυτόν τον εκπληκτικό εκτεθειμένο όρμο και τις κοντινές Γαλάζιες Σπηλιές με τα εντυπωσιακά ασβεστολιθικά τοιχώματά τους, οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος.

Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων είναι το κλειδί, αλλά ακόμη και αν δεν το προλάβετε, η Ζάκυνθος υπερηφανεύεται ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, με άφθονα κρυστάλλινα σημεία κολύμβησης για να απολαύσετε όλο το καλοκαίρι. Ελέγξτε τις μίνι παραλίες της που είναι προσβάσιμες με σκάφος για να εκτιμήσετε πλήρως τις ατελείωτες δυνατότητες κατά μήκος της ακτογραμμής της Ζακύνθου.

Κεφαλονιά

Άλλο ένα στολίδι του Ιονίου, η Κεφαλονιά είναι διάσημη για τα παρθένα, γραφικά νερά της, παρόμοια με το βραβευμένο νησί της Ζακύνθου.

Μια ανάρτηση στο Instagram στην παραλία του Μύρτου θα κάνει τους followers σας να αντιδράσουν με διπλή καρδιά σε χρόνο μηδέν, ή ίσως να χάσετε έναν ή δύο followers από ζήλια.

Τα σαρωτικά, καταπράσινα τοπία με τα βουνά και τις κρυφές πόλεις κάνουν την Κεφαλονιά το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, ιδανικό για μεγάλες καλοκαιρινές ημερήσιες εκδρομές.

Για όσους είναι πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες, αυτό το νησί θα αποτελέσει το τέλειο συνδυασμό ξεκούρασης και ανακάλυψης.

Κάντε μια βόλτα στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο και την υπέροχη μαρίνα του με τα εμπορεύματα προς πώληση, εξερευνήστε τα σπήλαια Μελισσάνη και Δρογκαρωτή ή πεζοπορήστε στον Εθνικό Δρυμό του όρους Αίνος.

Δύο κάστρα συμπληρώνουν τα εντυπωσιακά αξιοθέατα του νησιού που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο για τη διαμονή σας, καθώς η διαδρομή από την πρωτεύουσα, το Αργοστόλι, στη δυτική πλευρά του νησιού μέχρι τον Πόρο στην ανατολική ακτή διαρκεί περίπου μία ώρα.

Πάρος

Η Πάρος, μαζί με τη γειτονική της Νάξο, είναι λίγο πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό και φημίζεται για το ότι είναι ένα πιο ήσυχο ελληνικό νησί.

Παρόλο που το μυστικό έχει βγει προς τα έξω με τα χρόνια και το νησί έχει γίνει πιο δημοφιλές, η Πάρος εξακολουθεί να μην λαμβάνει την αγάπη που της αξίζει.

Βρίσκεται στα Κυκλαδίτικα νησιά, η Πάρος είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Ίο, προσφέροντας μια αυθεντική ελληνική εμπειρία που περικλείει την καρδιά του Αιγαίου.

Είναι ιδανική για όσους ενδιαφέρονται για island hopping, χάρη στην εγγύτητά της με αυτά τα hotspots.Γιατί να τρέχετε σε άλλα νησιά όταν μπορείτε να πάρετε το χρόνο σας πρώτα στην Πάρο; Εξερευνήστε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, που χρονολογείται από την αρχαιότητα.

Επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Λεύκες, ένα ήσυχο σημείο με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, που περιλαμβάνει πολλά βενετσιάνικα κτίρια, εκκλησίες και ορόσημα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και η υπέροχη θέα του κάνει το ταξίδι να αξίζει τον κόπο.

Το χωριό Νάουσα είναι επίσης ιδιαίτερα διάσημο για τα λευκά κτίρια και τις γαλάζιες πόρτες του, κρυμμένο ανάμεσα σε πανέμορφες παραλίες. Παρά την ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία, η πολυσύχναστη πόλη διατηρεί την αυθεντική της ουσία και την πανάρχαια γοητεία της.

Επιπλέον, το εξαιρετικό τοπικό κρασί, τα μπουτίκ ξενοδοχεία με θέα στη θάλασσα και το φανταστικό τοπικό φαγητό κάνουν την Πάρο και την πόλη της Νάξου να αξίζει να επισκεφθείτε.