ΑρχικήΕπικαιρότηταTraveller Review Awards: Ελληνική η 2η πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο!

Traveller Review Awards: Ελληνική η 2η πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και η φέτος η Booking έβγαλε τα Traveller Review Awards, τα βραβεία για τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς σύμφωνα με τους χρήστες της ιστοσελίδας.

Η Booking.com λέει ότι η δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη του κόσμου είναι ελληνική και ότι βρίσκεται στις Κυκλάδες.

Φυσικά δεν είναι η Αθήνα αλλά δεν είναι και η Θεσσαλονίκη! Είναι όμως η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Σύρου, η Ερμούπολη.

Όπως αναφέρει η πλατφόρμα: «Οι φετινές λίστες των πιο φιλόξενων τόπων στον κόσμο, προσδιορίστηκαν με βάση το ποσοστό των παρόχων καταλυμάτων που έλαβαν το Traveller Review Award 2024*, που παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προορισμών από όλο τον κόσμο. Από γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι αλπικά καταφύγια και ακόμη και ρουστίκ πολύτιμους λίθους της ερήμου, όλες αυτές οι τοποθεσίες είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν το αίσθημα της περιπλάνησης για τη χρονιά που έρχεται».

Η ΛΙΣΤΑ

1.Arraial d’Ajuda, Βραζιλία

2.Ερμούπολη, Ελλάδα

3.Viana do Castelo, Πορτογαλία

4.Daylesford, Αυστραλία

5.Grindelwald, Ελβετία

6.Moab, Ηνωμένες Πολιτείες

7. Uzès, Γαλλία

8.Mazatlán, Μεξικό

9.Jaisalmer, Ινδία

10.Fujikawaguchiko, Ιαπωνία

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΛΙΣΤΑ; 
Η λίστα βασίστηκε στις περισσότερες από 309 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές από 1.5 εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της Booking, είτε για διαμονή είτε χρησιμοποιώντας κάποια από τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Έβγαλαν τις 10 πιο φιλικές προς του ταξιδιώτες πόλεις του κόσμου και τις 10 πιο φιλικές προς αυτούς περιοχές του πλανήτη.