Βίντεο ντοκουμέντο, από κάμερα ασφαλείας, τη στιγμή που το λεωφορείο προσκρούει στην μεταλλική αψίδα

9 mins read

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό τροχαίο στο Βουκουρέστι, με θύμα έναν 53χρονο. Στο εν λόγω βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η στιγμή που το λεωφορείο προσκρούει στην μεταλλική αψίδα.

Είναι το βίντεο το οποίο μελετούν οι ρουμανικές Αρχές, σύμφωνα με τις οποίες ο οδηγός, τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει πορεία για να περάσει κάτω από την γέφυρα, ενώ δεν είχε δει τις προειδοποιητικές σημάνσεις.

 

 

Οι εργασίες ανακατασκευής του τούνελ ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο αλλά η άσφαλτος στρώθηκε αμέσως μετά και ενδεχομένως να μειώθηκε το ύψος για τα διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν οι -μοιραίοι- προειδοποιητικοί πυλώνες.

Ειδικοί πραγματογνώμονες ερευνούν μεταξύ άλλων και τον λόγο για τον οποίο ο οδηγός του πούλμαν δεν αντιλήφθηκε την σηματοδότηση που προειδοποιούσε για το επιτρεπόμενο ύψος οχημάτων.

«Θα ήθελα να τους πω ένα συγγνώμη, δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι, δεν μπορούσα να προβλέψω αυτή την καταστροφή» δήλωσε ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου προσθέτοντας ότι το GPS τον οδήγησε από αυτόν τον δρόμο. «Τελευταία στιγμή αποφάσισα να περάσω κάτω από την γέφυρα, μόλις είδα την σήμανση φρέναρα αμέσως αλλά δεν πρόλαβα, σε ένα δευτερόλεπτο έγιναν όλα», πρόσθεσε.

Οκτώ άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, ενώ πέντε ασθενείς πήραν εξιτήριο. Παράλληλα, 20 Έλληνες επιβαίνοντες έχουν επιστρέψει στην χώρα.

 

Facebook Comments