ΑρχικήΕπικαιρότηταΧάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας - «Έχω μια γλυκόπικρη γεύση»

Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας – «Έχω μια γλυκόπικρη γεύση»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός στο πρόγραμμά του, αλλά ένα μικρό επιπλέον βηματάκι στην έξοδο τού στέρησε το χρυσό μετάλλιο.

“Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος τελικός. Είμαι πολύ γεμάτος που μετά από το χειρουργείο (στον ώμο) αλλά και την πανδημία είμαι ξανά στα μετάλλια στους Ολυμπιακούς” δήλωσε ο Ολυμπιονίκης, ο οποίος, ωστόσο, επεσήμανε “έχω μια γλυκόπικρη γεύση γιατί μου αρέσει να κερδίζω, δεν μου αρέσει να έχω δεύτερη ή τρίτη θέση“.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε, μάλιστα, ραντεβού για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, αφού όπως τόνισε “η καριέρα μου δεν κλείνει με τρίτη θέση, πρέπει να κλείσει με πρώτη”.

 

Μετά το τέλος του προγράμματός του ο Λευτέρης Πετρούνιας έλαβε μια θερμή αγκαλιά από τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη δείχνοντάς του ότι τα πήγε εξαίσια.

Μετά από το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο το 2016 ο Λευτέρης Πετρούνιας με μια συγκλονιστική προσπάθεια κατέκτησε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στους κρίκους με 15.200 βαθμούς.

Ο κορυφαίος Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο 2ος Έλληνας μετά από τον Δημοσθένη Ταμπάκο (χρυσό, ασημένιο) με 2 μετάλλια στους κρίκους

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Την σκληρή προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έγραψε στο twitter:

«Ο «Άρχοντας των Κρίκων» μας γέμισε χαρά για ακόμη μία φορά. Με το πείσμα του, το ήθος του, τη σκληρή δουλειά, κυνήγησε το όνειρο και κέρδισε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγχαρητήρια @Petrounias_E! Όλη η Ελλάδα είναι υπερήφανη!»

Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Κινέζος Γιανγκ Λιου με 15.500 ενώ αργυρός ο συμπατριώτης του Χάο Γιου με 15.300.