Χωρίς αποτυπώματα των γιων του Ινδαρέ η κατάληψη στο Κουκάκι

17 mins read

Οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν στις 18 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα ευρήματα συνελέγησαν κατά την διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων – καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21  και Αρβάλης 3.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του, που συνελήφθησαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, επειδή αρνήθηκαν στους αστυνομικούς να ερευνήσουν στο χώρο της οικίας τους χωρίς έγγραφη εισαγγελική εντολή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στην Ματρόζου σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη , φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) ευρέθησαν μόνον τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο.

Εξάλλου, σε ολόκληρο το διώροφο κτήριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε 5 φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια.

Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκε ένα μόνον αποτύπωμα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο  καταλήψεις. Στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες δεν ευρέθη κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτηρίου ανευρέθηκαν 4 τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτήριο της οδού Αρβάλη 3,  επί 12 πειστηρίων δεν υπήρξε αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους ευρέθησαν 2 τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Συνολικά και στα τρία κτήρια επί 65 πειστηρίων ανευρέθησαν τρία μόνον αποτυπώματα. Στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων ανευρέθησαν  μόνο 10 αποτυπώματα.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρεται «Υπενθυμίζεται ότι σε έντυπο οδηγιών που ανευρέθη στην οδό Αρβάλης 3  τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών.  Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόσθηκαν κατά  γράμμα. Παρόλα αυτά  η Αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτηριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν».

Τα μέχρι στιγμής  εργαστηριακά ευρήματα, καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για άτομα που συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε αυτές, διαβιβάσθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα