ΑρχικήEurovisionologyEurovision 2024: Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των ημιτελικών- Οι θέσεις Ελλάδας και...

Eurovision 2024: Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των ημιτελικών- Οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/3) η αναλυτική σειρά εμφάνισης των χωρών για τους δύο ημιτελικούς του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε.

Η επιλογή της σειράς εμφάνισης για τις χώρες που συμμετέχουν στους ημιτελικούς γίνεται από τoυς διοργανωτές με κριτήριο το είδος του τραγουδιού, τις πιθανές αλλαγές στα σκηνικά και ό,τι άλλο μπορεί να επηρεάσει τη ροή του show. Κλήρωση πραγματοποιείται μόνο σχετικά με τον ημιτελικό που θα βρεθεί μια χώρα, καθώς και για το αν θα εμφανιστεί στο 1ο ή στο 2ο μισό του. Το ίδιο συμβαίνει στη συνέχεια και για τη μεγάλη βραδιά του τελικού.

Εκτός από τις 31 χώρες που διαγωνίζονται για την πρόκριση στον τελικό, έχουμε παραδοσιακά και τις χώρες που περνούν απ’ ευθείας στη μεγάλη βραδιά (Big Five και περσινή νικήτρια).

Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία θα βρεθούν στον πρώτο ημιτελικό, ενώ Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία στον δεύτερο. Οι χώρες αυτές μετέχουν κανονικά στην ψηφοφορία του ημιτελικού στον οποίο βρίσκονται και, όπως αποφασίστηκε φέτος, θα παρουσιάσουν κανονικά τα τραγούδια τους ανάμεσα στις χώρες που διεκδικούν την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό. Μέχρι τώρα, οι χώρες αυτές έδειχναν μόνο ένα μικρό κλιπ της συμμετοχής τους μετά τη λήξη του διαγωνιστικού μέρους.

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (7/5): 

Κύπρος

Σερβία

Λιθουανία

Ιρλανδία

Ηνωμένο Βασίλειο (BIG 5)

Ουκρανία

Πολωνία

Κροατία

Ισλανδία

Γερμανία (BIG 5)

Σλοβενία

Φινλανδία

Μολδαβία

Σουηδία (Περσινή νικήτρια- διοργανώτρια)

Αζερμπαϊτζάν

Αυστραλία

Πορτογαλία

Λουξεμβούργο

 

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (9/5): 

Μάλτα

Αλβανία

Ελλάδα

Ελβετία

Τσεχία

Γαλλία (BIG 5)

Αυστρία

Δανία

Αρμενία

Λετονία

Ισπανία (BIG 5)

Σαν Μαρίνο

Γεωργία

Βέλγιο

Εσθονία

Ιταλία (BIG 5)

Ισραήλ

Νορβηγία

Ολλανδία